начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

магистрат-крадец

Дискусии на тема съдебната власт в България

магистрат-крадец

Мнениеот 555 » 02 Юни 2004, 13:18

Какво мислите за следния случай: Наскоро в един град, в Северна България с помощта на специални разузнавателни средства бе спипан съдия-наказателен състав да пребарква свой колега-вземали са се определени суми почти ежедневно. Явно на пребърквания колега му е писнало и с белязани парички спипали пъргавия в ръчичките магистрат. ЕТО ВИ ЕДИН ЧУДЕСЕН ПРИМЕР ЗА ИЗИСКВАНИТЕ ПО ЗСВ ВИСОКИ МОРАЛНИ КАЧЕСТВА. Аз лично съм изключително възмутена , пък и обидена от този факт, а и в известна степен погнусена. Очаквам Вашето становище по темата!
555

Re: магистрат-крадец

Мнениеот ася » 02 Юни 2004, 13:39

Не се учудвамт.к. този занаят(кражбата) се усвоява, от някои хора, още по време на следването. Потърпевша съм на кражба(на дребни вещи - ръкавици, пудриера) извършена от мои колеги и то в самия университет. За какви магистрати , за какво чувство за справедливост, за какъв морал можем да говорим...
ася

Мнениеот ахил » 02 Юни 2004, 13:44

Какво да ти кажа, с теб съм. Сега поне няма проблем този магистрат да си понесе наказателната отговорност!Ако някой се опита да го покрие, не го позволявай!Заради такива магистрати,spiro смята че трябва да вземе правосъдието в свои ръце.
ахил

Мнениеот за Ася от ахил » 02 Юни 2004, 13:47

Ася, не се заяждам, но се казва пострадал, та ти си юрист!
за Ася от ахил

Мнениеот 555 » 02 Юни 2004, 13:53

То от мене не зависи нищо..
555

Мнениеот 00000 » 02 Юни 2004, 15:34

Podobno ne6to ne bqh 4uval!!! Ne moga da povqrvam, 4e 4ak tolkova e zapadnalo polojenieto v darjavata ni....... No vinagi sum kazval, 4e sami sme si vinovni za vsi4ko.

Ima6e edna mnogo to4na pogovorka - "Kakvoto 4ovek sam si napravi i t.n......"
00000

Мнениеот 555 » 02 Юни 2004, 15:57

Всъщност и на мен ми беше трудно да повярвам, но за съжаление е истина-знам го от сигурен източник!
555

Мнениеот dayana » 02 Юни 2004, 16:28

Е, човека може да е болен /клептоман/, щом го е правел системно, а иначе за високия морал, ценности и т. н има още какво да се желае. Тъжно е, че се случват такива неща.
dayana

Мнениеот boba » 02 Юни 2004, 16:43

Трябва да бъде наказан чрез друг вид правосъдие - или с отрязване на ръка или като му закачат табела с надпис "Аз съм крадец-магистрат" и да го вържат в центъра на града - пък който иска да го трепе с камъни... Колкото до клептоманията - нали на всеки от нас за щяло и нещяло ни искат постоянно документ от Психодиспансера, че не се водим на учет!
boba

Мнениеот яstavrev » 02 Юни 2004, 19:56

Това наказание не предвидено в Наказателния кодекс,но в конкретния случай може да се направи изключение.
яstavrev

Мнениеот адв.Йовчев » 02 Юни 2004, 20:32

Случка- на годишно-отчетно събрание,завършекът е в местен ресторант.Обръщаш се към колега и в следващия момент ти няма моб.телефон.Само за портокола - на масата сме новоизбраният шеф на колегията,старият,секретарката,адвокати с претенции и възможности.За какво да продължавам?
адв.Йовчев

Мнениеот садист » 03 Юни 2004, 00:20

Мисля, че не е много да му се отреже главата на магистрата. Нищо че го няма в НК-то. Реално погледнато, човекът само си е крал, но това скапва цялата държава. За това сме бедни и ни се подиграват, за това хора мрат че няма пари за лекарстава, пък и от недохранване и все такива хубави работи ни се случват.
садист

Мнениеот 555 » 03 Юни 2004, 11:03

Да-а-а така си е, но знаете ли за какво най-много ме е яд-ще се потули всичко....и после по живо по здраво ще му се намери някоя скатана/вероятно и добре платена работица някъде/, защото вуйчото/разбирайте владиката/ няма да си остави протежето ей тъй на-само щото взело та позадигнало нещо си....Аз ще следя случая и ако излезе нещо ново-ще се обадя, а то новото ще излезе и може да е под формата на "изписани вежди". Имаше един друг подобен случай-издънка в едно от звената на съд. власт и след месец-два-бам в другото звено....Пък за клептоманията-то съдебната палата да не е нещо като санаториум за хора с психични проблеми-утре, вдругиден току виж и невменяеми почнали да правораздават.....Много ще е гот-тъкмо няма да носят отговорност "когато му дойде времето"-"не са разбирали свойството и значението на извършеното и не са могли да ръководят постъпките си"...................................
555

Мнениеот 00000 » 04 Юни 2004, 13:08

za kakvo govorim izob6to, e gati sme6nata durjava, bez izvinenie
00000

Мнениеот richter » 04 Юни 2004, 13:43

Колеги, не бъдете жестоки.
За случая научих още от самото начало, макар да работя на стотици километри от въпросния град в Северна България.
Дори оскъдните факти, изложени от автора "555", поставят под съмнение вината. Като магистрати получаваме високи възнаграждения и е несериозно да се мисли, че честото отнемане на дребни суми е станало с цел някакво лесно облагодетелстване. За мене момичето просто боледува.
richter
Младши потребител

Мнениеот donna » 04 Юни 2004, 21:50

на тази страница има статия за клептоманията ..............

http://www.insightbg.com/arhiv/broi7/praktika.html
donna
Старши потребител

Мнениеот Imperator » 05 Юни 2004, 21:52

Дайте ги тия под нашта ЮТИЯ. Защо криете името му.
Imperator
Потребител

Мнениеот важна » 05 Юни 2004, 22:05

да не би това да е град Силистра
важна

Мнениеот paola77 » 06 Юни 2004, 22:08

Познахте, колега! А някой от вас има ли представа, че се готвят да представят деянието като дисциплинарно нарушение? Оставям коментара на вас....
paola77

Мнениеот donna » 06 Юни 2004, 22:11

ами добре с какъв край ще е това дисциплинално нарушение да не би да завърши с дисциплинарно уволнение
donna
Старши потребител

Следваща

Назад към Съдебна власт