Здравейте,
Работя на трудов договор по заместване по чл. 68, ал. 1 т. 3. Подадох си молбата за напускане по Чл.326 ал.2 и ал.4 преди 2 седмици, в която моля трудовото ми правоотношение да бъде прекратено след 30 дневен срок. По КД трудовите договори по заместване изискват 3 месеца срок на предизвестие. Сега се притеснявам, че при така оформена молба работодателят ми може да поиска от мен обезщетение за 2 месеца, когато ми връчва заповедта за прекратяване на трудово правоотношение. Това мое притеснение основателно ли е? И ако е основателно, ако откажа да подпиша заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение ще успея ли да се предпазя? Имам предложение за работа от друга фирма, която ми е дала подписана оферта, в която пише, че ми предлага постоянен трудов договор. Чудех се дали не мога да оттегля тази молбата по чл.326 и да подам нова по чл.327 ал.1 т.7 и да се махна от следващия ден? Или направо да подам новата молба без да оттеглям старата и така да избегна риск от иск за обезщетение от работодателя за 2 месеца неспазено предизвестие?
Благодаря Ви предварително
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Оттегляне на молба за напускане по Чл.326 ал.2 и ал.4
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Оттегляне на молба за напускане по Чл.326 ал.2 и ал.4
За да поясня:
Чудя се дали мога да подам молба за прекратяване по чл.327 ал.1 т.7 след като вече съм стартирал процедура по чл.326 ал.2 и ал.4. Ако мога да я подам трябва ли преди датата на подаването да имам сключен нов безсрочен трудов договор или има някакъв срок след напускането, в който съм длъжен да го сключа.
Или ако не мога да подам нова молба по чл.327 мога ли да подам молба за това да се разглежда вече подадената молба с друг член (нещо като молба за корекция)?
Силно съм притеснен сега да не съм се набил 100% да дължа 2 брутни обезщетение на работодателя и да няма ход на никъде. Предварително много Ви благодаря за всеки отговор.
Чудя се дали мога да подам молба за прекратяване по чл.327 ал.1 т.7 след като вече съм стартирал процедура по чл.326 ал.2 и ал.4. Ако мога да я подам трябва ли преди датата на подаването да имам сключен нов безсрочен трудов договор или има някакъв срок след напускането, в който съм длъжен да го сключа.
Или ако не мога да подам нова молба по чл.327 мога ли да подам молба за това да се разглежда вече подадената молба с друг член (нещо като молба за корекция)?
Силно съм притеснен сега да не съм се набил 100% да дължа 2 брутни обезщетение на работодателя и да няма ход на никъде. Предварително много Ви благодаря за всеки отговор.
- qnidopi
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|