Днес при отиването ми на работа, работодателят ми ми съобщи, че от днес ме освобождава от работа, мен и целият персонал, като на наше място назначава нови служители. Уволнява трима души, а назначава двама. След като го попитах на какво основание ни освобождава, той не успя да ми посочи ясни и основателни причини, а само дребни грешки от наша страна. За тези грешки нямаме писмено предупреждение, нито наложени някакви дисциплинарни наказания.
Първоначалният ТД, който подписахме (на 01.05.12г.) беше на 8 часа със 470 лв. заплата. В НАП такъв договор не е постъпвал, там се водим на 6 часа, а ние не сме подписвали такъв договор. След 2 месеца подписахме допълнително споразумение, с което минахме на 4 часа със 165 лв. От декември месец 2012г. подписахме допълнително споразумение, с което минахме на 6 часа с 245 лв. възнаграждение.
От началото на договора не сме ползвали никакви платени годишни отпуски, нито са ни били заплащани парите за тях, а по първия договор имаме право на 20 дни годишно.
По кои членове от КТ е най-добре да ми бъде прекратено трудовото правоотношение?
Какви права имам и кака да си получа парите за годишния отпуск?
Мога ли да предявя някакви претенции за обезщетение към работодателя ми, при положение, че нито имам предизвестие, нито има посочена основателна причина за освобождаването ми?
Може ли при положение, че назначава на наше място по-малко хора да имаме случай на намален обем на работа?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратен ТД без предизвестие от работодателя
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратен ТД без предизвестие от работодателя
Здравейте.
Според мен единственото, което е важно в момента е да не се съгласявате на прекратяване по взаимно съгласие (т.е. по чл. 325, ал.1, т.1).
А инак - след като си получите заповедта, се консултирайте с адвокат, който ще ви обясни какво можете да претендирате от работодателя си.
Според мен единственото, което е важно в момента е да не се съгласявате на прекратяване по взаимно съгласие (т.е. по чл. 325, ал.1, т.1).
А инак - след като си получите заповедта, се консултирайте с адвокат, който ще ви обясни какво можете да претендирате от работодателя си.
- nadya.dimitrova
- Нов потребител
bundy_rs написа:Днес при отиването ми на работа, работодателят ми ми съобщи, че от днес ме освобождава от работа, мен и целият персонал, като на наше място назначава нови служители. Уволнява трима души, а назначава двама. След като го попитах на какво основание ни освобождава, той не успя да ми посочи ясни и основателни причини, а само дребни грешки от наша страна. За тези грешки нямаме писмено предупреждение, нито наложени някакви дисциплинарни наказания.
Първоначалният ТД, който подписахме (на 01.05.12г.) беше на 8 часа със 470 лв. заплата. В НАП такъв договор не е постъпвал, там се водим на 6 часа, а ние не сме подписвали такъв договор. След 2 месеца подписахме допълнително споразумение, с което минахме на 4 часа със 165 лв. От декември месец 2012г. подписахме допълнително споразумение, с което минахме на 6 часа с 245 лв. възнаграждение.
От началото на договора не сме ползвали никакви платени годишни отпуски, нито са ни били заплащани парите за тях, а по първия договор имаме право на 20 дни годишно.
По кои членове от КТ е най-добре да ми бъде прекратено трудовото правоотношение?
Какви права имам и кака да си получа парите за годишния отпуск?
Мога ли да предявя някакви претенции за обезщетение към работодателя ми, при положение, че нито имам предизвестие, нито има посочена основателна причина за освобождаването ми?
Може ли при положение, че назначава на наше място по-малко хора да имаме случай на намален обем на работа?
Точно така е: да не подписвате (и тримата) Молби за прекратяване на трудовия договор, също да не се съгласявате на прекратяване по взаимно съгласие (т.е. по чл. 325), както казва nadya.dimitrova. След като си получите заповедта за уволнение ми ги изпрати като прикачен файл на този e-mail: заличен имейл да ги видя и ще ти кажа точно какви са ви правата и възможностите за действие (и на тримата).
- dobromirkd
- Потребител
Кълват ли така, колега? Или като чуят нещо за пари, бегат?
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
едва ли сме колеги, а и не става дума за пари
Последна промяна dobromirkd на 01 Мар 2013, 16:52, променена общо 1 път
- dobromirkd
- Потребител
Ами то с пари всеки може .......... да иде при адвокат!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Е, ако сте шлосер с желание да помагате на половината питащи тука, като Ви пратят туй-онуй на фамозния мейл... моля да ме извините
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|