- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
след подаване на възражение по изпълнителен лист
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
след подаване на възражение по изпълнителен лист
Привет! Подадох възражение срещу изпълнителен лист за доброволно плащане от ЧСИ,относно един мой неизплатен офърдрафт към Пощенска банка.Подадох го в законния срок от 14 седмици и днес получих покана за призовка от съда! Какво ме очаква от тук натам?
- wreme
- Нов потребител
Re: след подаване на възражение по изпълнителен лист
Явно ще спорите с кредитора в съдебна зала. Бих се снабдила с адвокат...
- annato
- Младши потребител
Благодаря за бързия отговор,а ако не взема тази призовка,какво би станало?
- wreme
- Нов потребител
Ако не я вземете, после ще се оплачете тук, че сте загубили дело, без да се явявате по него.
Имате и определен срок за отговор, в който, ако не предприемете съответните действия, пак така някой ще Ви е осъдил, пък Вие тъй да не знаете, че сте могли нещо да направите навреме...
Вземайте, идете на консултация при колега и вижте как могат да се ограничат щетите.
Ако искате, де
Имате и определен срок за отговор, в който, ако не предприемете съответните действия, пак така някой ще Ви е осъдил, пък Вие тъй да не знаете, че сте могли нещо да направите навреме...
Вземайте, идете на консултация при колега и вижте как могат да се ограничат щетите.
Ако искате, де
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
И как ще ги ограничат?
На питащата вече и се натрупаха допълнителната държавна такса и адвокатски или юрисконсултски хонорар. После ще си плати и експертизата...
На питащата вече и се натрупаха допълнителната държавна такса и адвокатски или юрисконсултски хонорар. После ще си плати и експертизата...
- ch3oh
- Активен потребител
Е, колега, аз затова казвам, че е добре положението да се обсъди, а не да има съпротива "до дупка" и на всяка цена. Възражението може и да е било грешка, но вече каквото там е направено, не може да се върне назад. Може пък нещо някъде да е сбъркано, ние документите не сме ги виждали. Все пак, пълното бездействие и липса на информираност за хода на процеса едва ли са нещо препоръчително Барем експертизата може да се спести, знам ли?
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Експертизата ще е най-малкия проблем. На практика съм виждал и ЗНИ по погасени по давност вземания, но все пак такива неща се "екзотика"...
- ch3oh
- Активен потребител
Ами има разминавания по един от трите документа,говоря за сумата,смятах е 100 пъти и пак не ми излизат сметките.Сега си взех призовката и трябва да покажа в срок от една седмица,че имам основание да възразявам срещу иска.Предполагам имате идея за какво става въпрос,на този етап трябва ли ми адвокат или да опиша нещата,които смятам,че не са както трябва и да ги подам в съда? Знам,че има вратички в закона по тези въпроси и искам да си спечеля време и средства разбира се
- wreme
- Нов потребител
Я пак? Срок една седмица за какво?
- ykovachev
- Активен потребител
Да отстраня допуснатите от мен нередовности в Заявлението за издава за издав.заповед за изпъл.вх. номер еди кой си подадена от Районен съд Варна,колегия нз коя си,а именно : Указва на заявителя в 1 седмичен срок от съобщението представете доказателства за датата на връчване на ПДИ с оглед преценка за спазване на срока по чл.414 ГПК. Така сложно е написано,че никой който няма правна диплома да не го разбере... Тоя чл.414 и 415 от ГПК много ме заинтригуваха,но не мога да разбера дали ми помага или ме закопава по надълбоко....
- wreme
- Нов потребител
Е, не е в заявлението, то е на кредитора. Значи е за възражението. Съдът иска да установи дали е спазен срокът, в който можете да възразите. Възможно е и изобщо да правите грешка с това възражение, но така не може да се прецени, т.е. поне все още не сте в ситуацията, в която "се натрупаха допълнителната държавна такса и адвокатски или юрисконсултски хонорар".
Аз съм дотук. Това вече не е за форум според мен.
Аз съм дотук. Това вече не е за форум според мен.
- ykovachev
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|