начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

Освобождаване по чл.333

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Освобождаване по чл.333

Мнениеот monika_yancheva » 27 Фев 2013, 13:04

Здравейте,моля за помощ.Фирмата ,за която работи мъжът ми закрива дейността си в нашия град.Работодателят обаче иска да освободи служителите неправомерно.След отказ на съпругът ми да прекрати ТД по взаимно съгласие,сега му предлагат да го освободят по чл.333,като сърдечно болен.Моля Ви да ми обясните,какво следва от този член,дължи ли се обезщетение,и да разписва ли въобще?
Благодаря предварително.
monika_yancheva
Нов потребител

Re: Освобождаване по чл.333

Мнениеот dobromirkd » 27 Фев 2013, 20:13

Кажи му да не им се вързва на глупостите изобщо. Да не подписва никакви молби за напускане с които може да да го пробват или пък по взаимно съгласие. Те искат така да го прецакат, че нищо да не получи от тях, така са им наредили началниците. Ако ще го уволняват, то нека да е по тяхна инициатива, за да има право на обезщетение после. Никаква молба за напускане да не подписва. Да си ходи прилежно на работа, да се дръжи учтиво и да чака какво ще стане. Ако го съкратят, ти пък би могъл да ги прецака по някоя точка от закона и да получи обезщетение (но това да не им го казва защото ще внимават каква заповед за прекратяване на трудовия договор издават, алинеи, точки и т.н. и може той да е прецакан). Нека да бъде тих и умен. Ako го уволнят можеш да ми пишеш на този e-mail: заличен имейл за да ти кажа какво може да се направи след това.
dobromirkd
Потребител

Re: Освобождаване по чл.333

Мнениеот monika_yancheva » 28 Фев 2013, 14:12

Благодаря Ви.
monika_yancheva
Нов потребител

Назад към Трудово право