Здравейте,
наясно съм, че вече има пуснати теми по въпроса, но не ми става ясно това, което конкретно ме интересува.Случаят е следният-на настоящата ми работа съм от 2 години.Имам право на платен годишен отпуск, който е в размер 20 дни.Вече ползвах 10 от тях, а сме началото на годината.Първите дни на март обаче възнамерявам да подам едномесечното си предизвестие, понеже започвам нова работа в чужбина.Изхождайки от тези факти имам ли право да подам молба за оставащите ми 10 дни платен отпуск и ако да, кога е по-добре да предам молбата за отпуск-преди или след предизвестието? И в случай, че откажат да ми дадат отпуската, има ли член, по който мога да изискам те да я приемат?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ползване на платен отпуск с предизвестие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ползване на платен отпуск с предизвестие
Платеният годишен отпуск се разрешава на работника веднъж или на части и се ползва в съответствие с утвърден от работодателя график през календарната година, за която се полага.Демек,в края на миналата година е трябвало да подпишеш този график за отпуската,но явно вашета фирма не го изготвя.В такъв случей може да питаш за отпуск и да подадеш предизвестие(те нямат сметка да не ти разрешат отпуска,понеже при напускане ако имаш дни ще трябва да ти ги платят)
- REPLAY
- Младши потребител
Да, имаме изготвен такъв график, но няма да се придържа към него впредвид стеклите се обстоятелства...Силно се надявам да не ми откажат да си взема отпуската
Благодара за бързия отговор )
Благодара за бързия отговор )
- ivena
- Нов потребител
Аз мсля, че работодателят не е длъжен /няма да изплати обезщетение за неизползван платен годишен отпуск.
20дни отпуск/12месеца/1 година/=1,6(6)~1,7дни за работен месец
1,7*3 отработени месеци е = 5дни платен отпуск, които лицето има право да ползва за този период, а то вече е използвало 10?!
20дни отпуск/12месеца/1 година/=1,6(6)~1,7дни за работен месец
1,7*3 отработени месеци е = 5дни платен отпуск, които лицето има право да ползва за този период, а то вече е използвало 10?!
- 211177
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|