начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

Уволнение на майка веднага след 3г. на детето

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уволнение на майка веднага след 3г. на детето

Мнениеот onorin » 16 Фев 2013, 08:44

Здравейте,
работотдателят ми иска да ме уволни веднага след навършване 3г. на детето ми.
Работя в тази фирма от 6години, много преданна, отдадена на работата и доста емоционално обвързана с нея.
Можете ли да ми помогнете със съвети какво мога да направя, за да се защитя, мога ли по някакъв начин да запаза работата си или в другия вариант - какво обезщетение и на какви основания трябва да го искам, за да получа по-високото от предлаганото от работодателя (4заплати) и има ли постъпки, с които да защитя правата си.
Какво да направя? Моля ви за помощ!
onorin
Нов потребител

Re: Уволнение на майка веднага след 3г. на детето

Мнениеот onorin » 16 Фев 2013, 19:23

Никой ли няма да отговори?
onorin
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 18 Фев 2013, 10:34

:D " Всяка крушка си има опашка " :D
Все има някаква причина, за да иска работодателя да ви уволни. Ако споделите, може да се обсъди дали е налице съответното основание и евентуално как да се защитите. :idea: :roll:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот REPLAY » 18 Фев 2013, 11:37

За да иска да ви "уволни" както вие се изразихте трябва да има причина.В частния сектор току-така квалифицираните служители не се махат,а вие щом имате такъв стаж в тази фирма-значи сте.Има основания за прекратяване на трудовото правоотношение от страна на работодателя,които са изброение в член 328 от Кодекса на труда.Може да дадете информация защо иска да ви махне.Ако фирмата не е голяма в повечето случаи е по-добре да си отидеш,още повече щом ти предлага обезщетението,понеже натиска и лошото отношение на което може да бъдеш подложена няма да е приятно.
REPLAY
Младши потребител

Мнениеот onorin » 19 Фев 2013, 08:03

neutralane, да не работим в една и съща фирма, а?:D Защо хапеш по човек, който пита, като се очаква ти да си човека с отговор?! Ако нмаш отговор, просто не коментирай.
Благодар, REPLAY! Има причини и са много, но не мисл, че е коректно и към мен и към фирмата (все пак от доста дълго време работя там) да ги оповествам публично. Благодаря, отново!
onorin
Нов потребител

Назад към Трудово право