Здравейте! Извинете, ако темата ми не е в правилния раздел, но не знам къде да я отворя. Имам следния проблем:
Аз имам почти 3/4 от двора на село. Другата около 1/4 я има братавчед ми, който не ми е точно братовчед защото чичо ми се е женил втори път и той му е доведен син. Чичо ми и двете ми лели са починали.Казаха ми че доведения братовчед е негов наследник. Аз искам да разделим двора, който е 1927 кв.м, но ако се разделим, ще се получи малко лице, което от общината не дават. Преди години когато чичо ми беше жив въпреки че не бях съгласна му разрешиха да строи къща близнак с план където ми дават и аз да строя Този план е одобрен. На него му е издадено строително разрешение, а на мене не! По късно поисках и аз да строя, ама на мен разрешение за строеж не ми издадоха. Вместо това направиха частично изменение на ЗРП и мене ме отделиха да строя отделно. Сега искам да разделим парцела но от общината не дават." Някой може ли да помогне?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба и строителство в общ имот
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Делба и строителство в общ имот
Нещо не е така, както обяснявате. Необходимо е да се прегледат документите Ви от специалисти: адвокати архитект с познания в устройственото планиране. Такива не са много. Ако качите тук някакви скици (със заличени лични и идентификационни данни), възможно е да получите добри съвети и насоки.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Не знам как се качват снимки тук. Искаме да разделим двора и всеки да си строи каквото реши, това е.
- ani66
- Нов потребител
Понеже на питащата и е трудно да закачи снимки (то и на мене ми е трудно)нека поне каже какъв е този проект за близнак и кога е одобрен ако знае?
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
1. Кога е издадено неговото строително разрешение. Неговата къща построена ли е?
2. Има ли влязла в сила кадастрална карта. Ако има, и кажете идентификаторите, аз ще кача скица. Обществено достояние са.
3. От кога е това изменение на ЗРП (вижте на скицата, там пише номер и дата на заповедта).
4. От някоя стара скица вижте предходната Заповед и датата и (също са важни).
5. И каквото казва Юлиян, също.
2. Има ли влязла в сила кадастрална карта. Ако има, и кажете идентификаторите, аз ще кача скица. Обществено достояние са.
3. От кога е това изменение на ЗРП (вижте на скицата, там пише номер и дата на заповедта).
4. От някоя стара скица вижте предходната Заповед и датата и (също са важни).
5. И каквото казва Юлиян, също.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
На нашия екземпляр от Строителното разрешение пише: Проект за цялостно застрояване на парцел ІV кв.11 с. Сливето. За другите неща трябва да ги потърся и пак ще пиша.
Последна промяна ani66 на 16 Фев 2013, 18:27, променена общо 1 път
- ani66
- Нов потребител
Оооо! Най- вероятно това е по чл.56 от отменения ЗТСУ. Вижте датата на разрешението за строеж или питайте в общината дали е така и пак заповядайте!
-
Излиза ми с.Сливито, община Мъглиж, обл. Ст.Загора. Това ли е?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Проверих в АГКК за с. Сливето май няма влязла в сила КК
-
Погледнах строителното разрешение, от 1986 г. е. Дано това да е от полза.
- ani66
- Нов потребител
А след като този проект за цялостно застрояване е влязъл в сила по чие искане е изменен действащия план, защото си мисля че общината не може да посочи нито един читав (от тези по чл.134 и §6 (1) ПР на ЗУТ аргумент за изменението на ПУП след издаденото по чл.56 ЗТСУ РС ?
-
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|