Здравейте!
БИВШИЯТ ми работодател ме съкрати на основание чл.328 (без точният номер на члена да е посочен в заповедта за освобождаване, само текста "Намаляване обема на работа) на 17.01.2012, без предизвестие, като ми изплаща обезщетения за неспазено предизвестие и за неползван платен отпуск.
С БЪДЕЩИЯТ ми работодател подписахме ТД на 06.02.2012 с койото уреждаме започване на изпълнение на трудовите ми задължения на 25.02.2012. Този договор е регистриран в НАП на датата на сключване - 06.02.2012 - получих уведомление за това.
Основният ми въпрос е следния:
За какъв период БИВШИЯТ ми работодател ми дължи обезщетение на основание чл.222 (оставане без работа)? За 17.01.2012-06.02.2012, за 17.01.2012-17.02.2012 или изобщо не дължи такова обезщетение?
И ако може, някой да ми обясни:
1. Какво означава регистрацията на ТД в НАП? Датата на сключване на новия ТД прекратява ли срока в който работника е без работа, въпреки, че изпълнението на същия ТД започва по-късно?
2. БЪДЕЩИЯТ ми работодател от кога започва да ме осигурява?
3. Могат ли работодателите да правят справки за това кой, кога е започнал работа, къде и за каква заплата?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПО ЧЛ.222
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПО ЧЛ.222
Последна промяна bstoinev на 16 Фев 2013, 19:04, променена общо 1 път
- bstoinev
- Нов потребител
Re: ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПО ЧЛ.222
Корекции към горния пост:
1. Всички посочени дати са в 2013 година, не в 2012.
2. Всъщност на 17.01 ми връчиха предизвестие заедно със заповед за прекратяване, в която пише да ми се изплати обезщетение за неспазения срок на предизвестието.
1. Всички посочени дати са в 2013 година, не в 2012.
2. Всъщност на 17.01 ми връчиха предизвестие заедно със заповед за прекратяване, в която пише да ми се изплати обезщетение за неспазения срок на предизвестието.
- bstoinev
- Нов потребител
Ако искаш, най-добре сканирай ги всички тези документи (трудов договор, заповед за прекратяване, предизвестие и др. ако има) и ми ги прати на този e-mail: заличен имейл и ще ти кажа какви са ти правата и възможностите за действие.
- dobromirkd
- Потребител
В понеделник идете при бившия си работодател с трудовата книжка и новия ТД. Полага Ви се обезщетение в размер на 1 брутна заплата. От тази сума могат да Ви удържат САМО 10 % плосък данък.
- pesho_devnya
- Младши потребител
Добре, благодаря за положителният отговор.
Значи, да считам, че подобни претенции от моя страна са основателни...
Значи, да считам, че подобни претенции от моя страна са основателни...
- bstoinev
- Нов потребител
Разбира се!
- pesho_devnya
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|