Здравейте,проблема сигурно е лесен за някои но за мен е главоблъсканица.
А той е:
На 06.12.2012г.се провежда извънредно събрание на фирмата в която работя,на което не съм присъствала но ми бе даден протокол.В него пише че:от 06.12.2012г.на основание чл.328 ал.1,т.2 от Кодекса на труда ще се извърши процедура по масово уволнение на персонала.Това се налагало тъй като лице се е снабдило с изпълнителен лист с което фирмата не може да извършва дейността си в имота в които е била.
Протокола го получих от вече бивши колеги.Самото предизвестие за моето уволнение получих по пощата,20 дни преди детето ми да навърши една година.В момента се лутам по съответните инстанции.От НОИ заявяват че вече не съм по майчинство,защото детето има навършена една година и никои не ми внася осигуровки.Тоест пари от тях няма да получавам.В Комисията по труда вдигат рамене и казват че нарушение на закона няма.В Търговския регистър фирмата е на печалба,тоест не е в ликвидация,фалит или запор.В Комисията по хазарта също няма данни за това дейността да е прекратена.В момента в преносен смисъл съм на улицата.Също така от НОИ заяваха категорично че в момента не мога да се самоосигурявам и да продължавам да получавам обезщетение за майчинство.
Няколко адвоката казват:няма проблем ще ги съдим за каквото си пожелаеш?!?!/
Счетоводители с които се свързах не могат да дадът никакъв съвет.
Ще съм благодарна за всякакъв съвет какво да правя и към кого да се обърна.
В допълнение,майка съм на две деца без граждански брак ако това е от значение.
От комисията по труда отказват категорично да представят документ доказващ дали са дали или не подобно разрешение.
Благодаря
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Уволнение по време на майчинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Уволнение по време на майчинство
От кой град си? А датата на влизане в сила на уволнението, след като детето ти да навърши една година ли е? В смисъл нали имаш право на отпуск поради бременност и раждане в размер 410 дни (от които 45 дни са били преди раждането), та датата на влизане в сила на уволнението ти - преди или след изтичане на тези общо 410 дни е ?
- dobromirkd
- Потребител
Заповед все още не съм получила.Очаквам да ми я връчат/изпратят по пощата около 9-10 февруари.
Едномесечното предизвестие изтича няколко дни след като сина ми навършва една година.От комисията по труда отказват да ми покажат дали или разрешение за моето уволнение.Всички с които съм говорила казват че по тази точка мен не могат да уволнят/съкратят.
Едномесечното предизвестие изтича няколко дни след като сина ми навършва една година.От комисията по труда отказват да ми покажат дали или разрешение за моето уволнение.Всички с които съм говорила казват че по тази точка мен не могат да уволнят/съкратят.
- linkestis
- Нов потребител
linkestis написа:Заповед все още не съм получила.Очаквам да ми я връчат/изпратят по пощата около 9-10 февруари.
Първо от кой град си? Ако получиш такава заповед аз мога да проверя дали има разрешение на инспекцията по труда за уволнение, но ако не си ми на другия край на България
- dobromirkd
- Потребител
Благодаря много за предложената помощ!
От София съм.Заповед все още не съм получила.Нито по поща нито по куриер.Офиса на фирмата е закрит както и телефоните.Съответно не мога да се запиша и в борсата по труда тъй като нямам и трудова книжка.Няма от кои да си я получа.От Испекцията по труда ми отговориха официално,че не могат да вземат страна по моя въпрос.
Мога да изпратя личните си данни на лично съобщение
Благодаря още веднъж.
От София съм.Заповед все още не съм получила.Нито по поща нито по куриер.Офиса на фирмата е закрит както и телефоните.Съответно не мога да се запиша и в борсата по труда тъй като нямам и трудова книжка.Няма от кои да си я получа.От Испекцията по труда ми отговориха официално,че не могат да вземат страна по моя въпрос.
Мога да изпратя личните си данни на лично съобщение
Благодаря още веднъж.
- linkestis
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|