начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

Прекратяване на трудов договор без уволнение?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудов договор без уволнение?

Мнениеот xploda » 05 Фев 2013, 20:12

Здравейте.

Според настоящия ми трудов договор, срокът за предизвестие е 2 месеца. Не се разбираме с работодателя и искам да напусна. Намерил съм си и нова работа. Проблемът е, че въпреки, че не се разбираме работодателят ми отказва да ме освободи от работа. В разговор ми каза "подай си документите и чакай 2-та месеца, преди това забрави". Това не ме устройва, тъй като новият работодател не може да чака 2 месеца.
Не искам да стигаме до крайности, съдилища и т.н. Бихте ли ме посъветвали дали има някакъв начин да се разберем с настоящия ми работодател? На база на някой закон нещо да се опра и да го склоня да ме освободи по-рано?
xploda
Младши потребител

Re: Прекратяване на трудов договор без уволнение?

Мнениеот sunrise » 05 Фев 2013, 22:10

Платете две заплати и сте свободен.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 05 Фев 2013, 22:20

sunrise написа:Платете две заплати и сте свободен.

Не е задължително на всяка цена да ги плаща.Ще остане длъжник за парите,но ще си почне работа на другото място.

П.П.Обадете се на адвокат да Ви изготви уведомлението за прекратяване.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот xploda » 05 Фев 2013, 23:11

Мислех, че се подразбира, но все пак да поясня - не ме устройва варианта да плащам аз неустойки.
xploda
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 06 Фев 2013, 18:07

E, не чувствате ли, че ставате малко нахален?

Как така "хем да напуснете преди срока, за който сте се уговорили с работодателя" (2 месеца), хем никакви вреди да не понесете от това (обезщетение по чл. 220 КТ, за което са ви написали колегите).
Ами няма друг начин.

Единствено, но не ви го препоръчвам, е да спрете да се явявате на работа, при което ще ви уволнят дисциплинарно и ще можете да започнете при новия работодател веднага.

Сам си преценете какво ви устройва и какво не. Прочетете пак внимателно предложението, което ви е дал svettoslav.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 08 Фев 2013, 09:11

svettoslav написа:
sunrise написа:Платете две заплати и сте свободен.

Не е задължително на всяка цена да ги плаща.Ще остане длъжник за парите,но ще си почне работа на другото място.

П.П.Обадете се на адвокат да Ви изготви уведомлението за прекратяване.

Чудесен съвет! Че и с дело да се уреди междувременно.
sunrise
Активен потребител

Назад към Трудово право