Здравейте,
Искам да се обърна към вас за малко помощ, защото не знам как да постъпя. Служител съм на голяма компания. но съм назначен към външна фирма за подбор на персонал (лизингова компания). Миналата година през септември месец подписах постоянния си договор. Оказа се, че миналата година, но доколкото знам през юни, е влязъл нов закон, според който всяка една лизингова компания, трябва да работи един вид като агенция по временна заетост. Сега на работа ми обясниха, че трябва да подпиша нов договор, който или да е за свършването на определена работа или да е по заместване, т.е. да ми се прекрати постоянния трудов договор и да подпиша срочен такъв, а доколкото съм наясно, чл. 67 от КТ гласи, че безсрочен трудов договор, може да бъде превърнат в срочен, само по изрично желание на служителя с писмена молба. Звънях и в Инспекция по труда, като от там също ми казаха, че няма законова уредба, според която, работодателят ми може да ме накара да подпиша срочен договор, на място на безсрочния си такъв. А ако откажа да го подпиша, съответно ще ми връчат молбата за напускане. Не знам как да постъпя и за да мога да преценя, ми се иска да съм сигурен в правата си. Ще съм ви много благодарен, ако ми дадете съвет в тази ситуация. Благодаря на всички! Лека вечер
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на безсрочен трудов договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на безсрочен трудов договор
Без ваше съгласие ТД не може да стане срочен. Но очевидно щом настояват за срочен ТД, нещата отиват към търсене на начин за прекратяване на ТД. Ако не се съгласите на срочен ТД си създавате много сериозен проблем в отношенията и е въпрос дали може да го понесете. Така или иначе ако нямате сили да се борите, търсете си друга работа и когато си намерите, напускайте. Но до тогава не се съгласявайте на срочен ТД.
- neutralen
- Активен потребител
Re: Прекратяване на безсрочен трудов договор
Благодаря за отговора!
Там е проблемът, е че няма да си простя, ако си потъпкам принципите и се оставя на своеволията на хора, които мислят, че ние там сме в тотално невидение за нещата. От друга страна, не искам да си губя работата. Благодаря за отново за мнението
Там е проблемът, е че няма да си простя, ако си потъпкам принципите и се оставя на своеволията на хора, които мислят, че ние там сме в тотално невидение за нещата. От друга страна, не искам да си губя работата. Благодаря за отново за мнението
- feadance
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|