Здравейте,
Имам следния проблем: През лятото на 2011г. се явих на интервю в една фирма. След продължителен разговор шефът на фирмата каза на счетоводителя да ми вземе копия от дипломи, сертификати, лична карат и да подготви трудов договор, като се разбрахме, когато са готови да ме извикат да го подпиша. След като не се обадиха около седмица, аз звъннах, но ми казаха, че за сега ще се въздържат от подписване на договор с мен (вече не помня по какви причини), но по-нататък ще ми се обадят...
Какво беше учудването ми, когато влезнах в електронната система на НАП и срещу трудово договори видях името на въпросната фирма с трудов договор по чл. 114 от КТ от дните непосредствено след интервюто...
Аз нито съм подписвала трудов договор, нито съм получавала декларираните в НАП заплати, но като самоосигуряващо се лице се оказва, че съм подала Данъчна декларация за 2011г. с невярно съдържание...
Моля за съвет, какво да направя.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Фиктивен трудов договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Фиктивен трудов договор
То за регистрацията на трудовия договор не се налага да се представя в НАП документ с клаузи и подписи. Декларира се просто, че има такъв.
Очевидно е направено нарушение, конкретно - трябва да се пусне чрез Главна инспекция по труда.
Очевидно е направено нарушение, конкретно - трябва да се пусне чрез Главна инспекция по труда.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря за отговора, но аз най-вече се притеснявам за подадената данъчна декларация за 2011г, която се оказва с невярно съдържание...
- rstam
- Нов потребител
Не е с невярно - при липса на подпис.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря!
И сега следва нов въпрос - аз ли ще доказвам и пред кого, че не съм подписвала такъв трудов договор, или подаването на жалба в ГИТ е достатъчно?
И сега следва нов въпрос - аз ли ще доказвам и пред кого, че не съм подписвала такъв трудов договор, или подаването на жалба в ГИТ е достатъчно?
- rstam
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|