На 29.09.2012г. в гр.София се явих в офиса на фирма "Брекет"-ЕООД за да започна работа,беше ми връчен трудов договор,но с фирма "ЕТ Йорданка Керезова" със седалище гр.Любимец.
Работих като шофьор на ТИР околу два месеца,не ми беше платено за труда,напуснах и се оказа че трудовия договор не е регистриран никъде и аз няма как да си потърся възнаграждението.
Договора ми е подписан и подпечатан с печат на "ЕТ Йорданка Керезова" и ми беше връчен от Управителя на Брекет,той ми казва да си търся парите от фирма "ЕТ Йорданка Керезова"
Има ли извършено престъпление и какво мога да направя?
Благодаря
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
фалшив трудов договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: фалшив трудов договор
Много нарушения, но все пак трябва да търсите вина и в себе си за положението в което сте изпаднали.
Когато постъпвате на работа, това трябва да става не само въз основа на сключения трудов договор, а следва да изискате от работодателя да ви даде и Уведомлението издадено от регионалния НАП, че вашия трудов договор е регистриран в НАП - докато не получите такова Уведомление не следва да почвате работа (чл. 63, чл.62, ал.3 от КТ)
Когато постъпвате на работа, това трябва да става не само въз основа на сключения трудов договор, а следва да изискате от работодателя да ви даде и Уведомлението издадено от регионалния НАП, че вашия трудов договор е регистриран в НАП - докато не получите такова Уведомление не следва да почвате работа (чл. 63, чл.62, ал.3 от КТ)
- neutralen
- Активен потребител
Сега какво мога и трябва да направя?
- koychev
- Нов потребител
Възможни са различни варианти на действия, примерно - отивате в Брекет ЕООД и искате да ви дадат липсващите документи ( цитираните Уведомления за регистрация та трудовия договор в НАП ), или да ви платят заплатите, които ви дължат. Ако откажат им заявавате, че според вас става дума за ИЗМАМА и ще подадете жалба в Прокуратурата. Според това как ще реагират зависят по-нататъшните ваши действия. Пазете оригинала на Трудовия договор, ходете при тях с копие, за да не ви го вземат и унищожат. За резултата може да пишете пак във форума.
Другия вариант е да си вземете адвокат, който дано знае какво да прави.
Другия вариант е да си вземете адвокат, който дано знае какво да прави.
- neutralen
- Активен потребител
договора ми е с фирмата която има лиценз за международен превоз ЕТ"Йорданка Керезова" гр. Харманли,Брекет возят с неин лиценз ,а от Брекет ми казват да си търся парите от тази фирма
най-добре ще е да пусна една жалба до ВКП,те ще си го пратят по компетентност където трябва и всичко ще се реши с тези измамници
най-добре ще е да пусна една жалба до ВКП,те ще си го пратят по компетентност където трябва и всичко ще се реши с тези измамници
- koychev
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|