Ако пистолета беше зареден с истински/бойни патрони, Доган щеше да бъде убит. Не се знае какъв щеше да бъде резултата, ако пистолета не беше засякъл, при истрел в упор, макар и с халостен патрон - можеше да бъде убит, или само ранен. Факт е обаче, че емоциите и предразсъдъците водят до омаловажаване на случая, за да не се възприема като опит за убийство на един от най-знаковите политици на България. Омаловажаване на случая ни предлагат както управляващите, така и Прокуратурата - преди още да е извършено разследване, градския прокурор Н. Кокинов квалифицира деянието като хулиганство.
Който е гледал внимателно излъчваните по телевизията кадри, би следвало да му направи впечатление бездействието на охраната - нападателят идва от залата с пистолет в ръка, отива до Доган, опира пистолета в главата му и натиска спусъка, пистолета засича, Доган го отблъсква, Нападателя зарежда втори път и отново натиска спусъка. Едва тогава охраната го събори. Е това "постановка " ли е .
- Дата и час: 28 Ное 2024, 18:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Башибозуците в ДПС
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Башибозуците в ДПС
neutralen написа:Ти си добър във вещното право,
И там не съм толкова добър.....колкото ми се иска. Не съм ти опонент. Някак си не ми се вързва. Цялата постановка е 'странна'. За съжаление, сметката е за България, като държава и общество.
- n_ikito
- Активен потребител
neutralen написа:...
Който е гледал внимателно излъчваните по телевизията кадри, би следвало да му направи впечатление бездействието на охраната - нападателят идва от залата с пистолет в ръка, отива до Доган, опира пистолета в главата му и натиска спусъка, пистолета засича, Доган го отблъсква, Нападателя зарежда втори път и отново натиска спусъка. Едва тогава охраната го събори. Е това "постановка " ли е .
1. Не го опира в главата му.
2. Доган колко отблъсква "убиеца" и колко младежът - боксьор прочее - пази султана, та да не го одраска, е силно под въпрос. Можеше да му тресне един тупаник в сурата и главният хидрогеолог на републиката щеше да е барем в нокаут, с тоя тапешник явно никой никого не може да убие.
3. Точно защото два пъти е щракнал с пищова и охраната едва тогава се появява отнякъде, води също до много сериозни съмнения, че става въпрос за постановчица - точно бездействието на охраната е странно.
Не казвам, че Доган сам си я е организирал постановчицата. Все пак, за добро изиграване на ролята, трябва и елемент на изненада. Варианти има различни.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Съвсем сериозно го казвам - много си добър във вещното право, което следва да ти признае всеки уважаващ себе си юрист. Извинявам се ако съм те засегнал, но това е неволно и понеже темата е гореща и в момента се води кампания от всички за промиване на общественото съзнание, аз се опитвам да гледам на фактите и да ги анализирам от професионална гледна точка.
- neutralen
- Активен потребител
Аз затова и зададох въпроса - може ли това действие да се квалифицира само като "хулиганство"? Защото в момента работата работата става доста интересна - има явно желание да се възпроизведе изстрел, но незнаене, липса на квалификация и малшанс възпрепятстват изпълнението на това желание.
Долколко липсата на подготовка и материално осигуряване могат да доведат до отпадане на обвинението в "опит за убийство"? Демек "той много искаше да го направи но физически не е било възможно да го извърши с това което е разполагал" достатъчно основание ли е?
Защото от изявленията по медиите нещата са доста противоречиви.
Долколко липсата на подготовка и материално осигуряване могат да доведат до отпадане на обвинението в "опит за убийство"? Демек "той много искаше да го направи но физически не е било възможно да го извърши с това което е разполагал" достатъчно основание ли е?
Защото от изявленията по медиите нещата са доста противоречиви.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Ако е инсценировка, то това следва да се докаже. Елементарно - или пистолета е без ударник, или боеприпасите са манипулирани така че да не се възпламени заряда при никакви обстоятелства.
Ако е опит за убийство също следва да се докаже. Не толкова елементрано, но все пак възможно. Знаел ли е извършителя, че оръжието му е "газово". Или е "знаел" че е бойно. Ако е второто: ясно - опит за убийство. Но възниква друг въпрос - кой е манипулирал извършителя? Ако е първото - т. е. знаел е, че пистолета е газов - ще следва да се усатнови имал ли е предства извършитгеля, че с такова оръжие може да се лиши от живот човек. Аз, както казах и по-рано, знам, че с газово оръжие от достатъчно малка дистанциая маже да се извърши убийство. Ако не е имал такава предства - тогава може и за хулиганство да ства въпрос.
Ако е опит за убийство също следва да се докаже. Не толкова елементрано, но все пак възможно. Знаел ли е извършителя, че оръжието му е "газово". Или е "знаел" че е бойно. Ако е второто: ясно - опит за убийство. Но възниква друг въпрос - кой е манипулирал извършителя? Ако е първото - т. е. знаел е, че пистолета е газов - ще следва да се усатнови имал ли е предства извършитгеля, че с такова оръжие може да се лиши от живот човек. Аз, както казах и по-рано, знам, че с газово оръжие от достатъчно малка дистанциая маже да се извърши убийство. Ако не е имал такава предства - тогава може и за хулиганство да ства въпрос.
- Star_doznatel
- Потребител
Има ли права стрелеца и ако има ще му бъде ли издадено съдебно-медицинско удостоверение за нанесения му побой от Башибозуците в ДПС,след като беше вече повален на трибуната....Въпрос касаещ лично мен:Кой има законно право да промени дата в съдебно-медицинско удостоверение след като валидността му е изтекла (15.05.2012г.)-дата на издаване
- dracata
- Потребител
Прокуратурата стигна до правилната квалификация на деянието - опит за убийство. Дали обаче ще разкрие и заговора, за което писахме по-горе в темата.
- neutralen
- Активен потребител
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|