начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

фалшив трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

фалшив трудов договор

Мнениеот koychev » 15 Яну 2013, 16:03

На 29.09.2012г. в гр.София се явих в офиса на фирма "Брекет"-ЕООД за да започна работа,беше ми връчен трудов договор,но с фирма "ЕТ Йорданка Керезова" със седалище гр.Любимец.
Работих като шофьор на ТИР околу два месеца,не ми беше платено за труда,напуснах и се оказа че трудовия договор не е регистриран никъде и аз няма как да си потърся възнаграждението.
Договора ми е подписан и подпечатан с печат на "ЕТ Йорданка Керезова" и ми беше връчен от Управителя на Брекет,той ми казва да си търся парите от фирма "ЕТ Йорданка Керезова"
Има ли извършено престъпление и какво мога да направя?
Благодаря
koychev
Нов потребител

Re: фалшив трудов договор

Мнениеот neutralen » 16 Яну 2013, 10:47

:roll: Много нарушения, но все пак трябва да търсите вина и в себе си за положението в което сте изпаднали.
Когато постъпвате на работа, това трябва да става не само въз основа на сключения трудов договор, а следва да изискате от работодателя да ви даде и Уведомлението издадено от регионалния НАП, че вашия трудов договор е регистриран в НАП - докато не получите такова Уведомление не следва да почвате работа (чл. 63, чл.62, ал.3 от КТ) 8) :!:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот koychev » 20 Яну 2013, 10:48

Сега какво мога и трябва да направя?
koychev
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 20 Яну 2013, 16:37

Възможни са различни варианти на действия, примерно - отивате в Брекет ЕООД и искате да ви дадат липсващите документи ( цитираните Уведомления за регистрация та трудовия договор в НАП ), или да ви платят заплатите, които ви дължат. Ако откажат им заявавате, че според вас става дума за ИЗМАМА и ще подадете жалба в Прокуратурата. Според това как ще реагират зависят по-нататъшните ваши действия. Пазете оригинала на Трудовия договор, ходете при тях с копие, за да не ви го вземат и унищожат. За резултата може да пишете пак във форума.
Другия вариант е да си вземете адвокат, който дано знае какво да прави.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот koychev » 20 Яну 2013, 22:22

договора ми е с фирмата която има лиценз за международен превоз ЕТ"Йорданка Керезова" гр. Харманли,Брекет возят с неин лиценз ,а от Брекет ми казват да си търся парите от тази фирма
най-добре ще е да пусна една жалба до ВКП,те ще си го пратят по компетентност където трябва и всичко ще се реши с тези измамници
koychev
Нов потребител

Назад към Трудово право