Могат ли да ме уволнят дисциплинарно до края на месеца ако им нося болнини през целия месец?
Днес ходих на работа да представя болничния си за 2,3 и 4-и. Посъветваха ме да настоявам да ми дадат входящ номер от дневника с болничните. Заместващата счетоводителката не ми е показвала никакъв дневник,а грабна болничния и ми написа както си и предполагах едно измислено листче(иначе си пише вътре номера,датата и т.н. обаче не е официален документ:( Настоявах да ми сложи печат и тя сложи след скандала който се дигна с прекия ми ръководител който ме изгони от склада и тя наравно с него си участваше в скандала. (преди да отида на работа си изкарах и две копия на болничния лист. Прецакан ли съм?
Каза и, че ако до края на месеца продължавам да си взимам болнични ще ме уволнят дисциплинарно. Имат ли право да го направят и ще мога ли да го обжалвам успешно ако го направят? Как да постъпя?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Могат ли да ме уволнят дисциплинарно ако нося болнични до ..
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Могат ли да ме уволнят дисциплинарно ако нося болнични д
А Вие откъде знаете ,че ще боледувате цял месец?
Зависи от болничните, ако ги оспорят и докажат ,че са неправомерно издадени, ще Ви уволнят дисциплинарно, ама може това да е малкия дявол.
Зависи от болничните, ако ги оспорят и докажат ,че са неправомерно издадени, ще Ви уволнят дисциплинарно, ама може това да е малкия дявол.
- sunrise
- Активен потребител
Не зная дали ще боледувам. Питам хипотетично. Как биха ги доказали, че са неправомерно издадени, особено при положение, че след като аз преди половин година лежах в болница и бях с тежко забололяване в резултат на което и имуннната ми с-ма е мн слаба. Как биха доказали, че са неправомерно издадени, хипотетично? И кои ще са големите дяволи, за които споменавате?
- xnikolanx
- Младши потребител
Могат, има си начини посочени в закона. Още повече ,че над определен брой дни издаването става по съответния начин. Големият дявол се нарича документно престъпление.
- sunrise
- Активен потребител
Няма документно престъпление, боледувам, иди докажи, че не боледувам. Как? Кои са тези начини посочени в закона?
- xnikolanx
- Младши потребител
Ще се докаже, има си експертизи. Потърсете в нета практика, ще намерите.
Професионалният и личният ми морал не ми позволяват да давам съвети за извършване на нарушения на правото,още по-малко пък на престъпления.
Професионалният и личният ми морал не ми позволяват да давам съвети за извършване на нарушения на правото,още по-малко пък на престъпления.
- sunrise
- Активен потребител
В момента точно вие се опитвате да ме убеждавате в нещо което не можете, но въпреки това настоятелно ме уверявате. Как му се вика на това?
Ти не можеш да тичаш без да спреш 2 часа. Защо? Ами защото просто не можеш, приеми го. Ама откъде знаете ,че не мога. Защото не можеш приеми го. Ок
Някой друг с по-дообра аргументация може ли да ми обясни как точно може да се докаже, че не съм бил болен
Ти не можеш да тичаш без да спреш 2 часа. Защо? Ами защото просто не можеш, приеми го. Ама откъде знаете ,че не мога. Защото не можеш приеми го. Ок
Някой друг с по-дообра аргументация може ли да ми обясни как точно може да се докаже, че не съм бил болен
- xnikolanx
- Младши потребител
Извинявайте, ама на мен не ми е нужно да Ви убеждавам в каквото и да било. Вие търсите съвет как да преметнете държавата и работодателя ,защото не Ви се работи или кой знае каква причина друга имате.
Както виждате ,никой друг от колегите не Ви се връзва да Ви дава съвети в исканата от Вас посока.
Ако желаете, вземате 20-50 лв., плащате на адвокат за консултация и получавате съвет. Но дори и това не е сигурно, защото повечето адвокати имат морал и не биха Ви дали подобна консултация.
Лек ден и приятно боледуване!
Както виждате ,никой друг от колегите не Ви се връзва да Ви дава съвети в исканата от Вас посока.
Ако желаете, вземате 20-50 лв., плащате на адвокат за консултация и получавате съвет. Но дори и това не е сигурно, защото повечето адвокати имат морал и не биха Ви дали подобна консултация.
Лек ден и приятно боледуване!
- sunrise
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|