начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Имат ли право даме уволнят дисциплинарно за недаден болничен

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Имат ли право даме уволнят дисциплинарно за недаден болн

Мнениеот Melly » 05 Яну 2013, 23:34

julyanvonemona написа:И понеже темата е в обхвата на трудовото право бих искал да попитам какъв е реда за пенсионирането на "старши потребител".

Не е предвиден такъв ред.
Като при адвокатите е - раздадените "титли" са пожизнени. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kolegat » 06 Яну 2013, 00:25

Ебати кукумявките (Мели-та, Поли-та, Наде-та). Прав беше Токушев и оня пръч стамболиев, че жени с право не трябва да се занимават. Ама кво да прайш, сбъркан народ и държава сме...
kolegat
Потребител

Мнениеот xnikolanx » 06 Яну 2013, 00:48

Моля ви прочете предните ми последни 2 мнения в темата и им отговорете :(
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот Гост » 06 Яну 2013, 01:14

Еми няма да го криете- пак го публикувам открито
kolegat написа:Ебати кукумявките (Мели-та, Поли-та, Наде-та). Прав беше Токушев и оня пръч стамболиев, че жени с право не трябва да се занимават. Ама кво да прайш, сбъркан народ и държава сме...

Кукумявката се смята за символ на мъдростта ( нещо да научиш поне).
Ако е било опит за нарушаване на нечие равновесие цитираното доказа единствено, като представител на мъжкото съсловие, че не всичко дето носи панталон е качествено.

Мишки!
Последна промяна poli_g на 20 Яну 2013, 00:38, променена общо 1 път
Гост

Мнениеот xnikolanx » 06 Яну 2013, 01:52

doc03 написа:
xnikolanx написа:......... Според повечето доктори причината беше, че съм веган(вегетарианец) от 6години, ноза щастие един от лекарите които ме изследваха също беше вегетарианец и установи, че не това е причината.

Извинявай, но фактът с вегетарианството, за мен, те вкарва малко от страната на кукувиците ...

xnikolanx написа:Тази анемия която имах води ли се хронино заболяване

Анемия не е диагноза, а симптом. Дай диагнозата и ще ти отговоря.
(Имай предвид, че "Витамин В-12 дефицитна анемия" също е симптом ...)

"Витамин В-12 дефицитна анемия" баш така го записаха, но по-късно се установи ,че проблема е в чревната ми микрофлора, проблем с власинките на червата поради който и месо да съм ял пак нищо съм нямало да усвоявам. Циьокалия или нещо такова, глутена бил виновен да мисе изтънят власинките на червата и трябваше 6 месеца да не консумирам нищо с глутен. Нотова нее важно, за пред закона е записано "Витамин В-12 дефицитна анемия". Това ще ми свърши ли някаква работа в помощ ако се стигне до обжалване в съда?
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот xnikolanx » 06 Яну 2013, 02:16

doc03 написа:Не. Според мен няма да свърши, въпреки, че глутеновата ентеропатия е хронично състояние. Мисля, че в групата бяха само психиатрични, онкологични, професионални, туберкулоза, диабет, ИБС. Необходимостта от диета какво общо има с работата ?
Даже може да излезе, че ти е вредно да работиш точно това.

Но !
Нищо не ти се е изтънило. Просто спри глутена окончателно. От тъпкане с веге си го отключил. Стани си пак нормален човек.

Няма да коментирам нормалността на човек свързана с вегетарианството. Но изтъняването на власинките на червата ми е установено при гастроентеролог. Благодаря ви за информацията!

Вече съм спокоен, че като си дам болничния в понедленик съм все още защитен от закона :)
Ако в понедленик там ненадейно обаче ми стане пак лошо(недай се боже) и реша да си тръгна от работа(щото ми е лошо), говорим хипотетично, и ако ми е толкова мн лошо,че на следващия ден(след като евентуално понеделник си тръгна от работа щото мие мн лошо) във вторник ако отида при личния лекар и ми издаде болничен за понеделника и следващи дни.... Тогава би ли имало проблем за мен от законова гледна точка? Знаете имам доказана анемия от преди около половин година, за която съм лежал в болница, вследствие на която би било обяснимо, слабия ми имунитет и защо често боледувам :P :D
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот xnikolanx » 06 Яну 2013, 08:03

doc03 не ме мислете за търтей и толкова лош и некоректен човек, просто работодателя ми не е коректен с мен, затова и аз не към него.

P.S. харесва ми това което сте написали в подписа си :)
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот andy70 » 06 Яну 2013, 08:50

Ех, тъкмо станаха пуканките и купонът взел, че свършил ... засега ;-(((
Или дамите взели, че станали хрисими през новата.......
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот xnikolanx » 06 Яну 2013, 17:55

Не си пазя работодателя, просто не искам да има право да ме уволни дисциплинарно, нито да ме изнудва за взаимно съгласие , а по член 328 :D (на борсата да не съм толкова прецакан) (действително ме осигуряват на висока заплата и ако е по 328-и член, 60%, за 6 месеца си е цифра )

Междудругото работодателя ми ми плаща кеш повече отколкото ме осигурява години на ред, както и всеки във фирмата(хора с по 1500 на 514 осигуряват, хора с по 2000 месечно на 916 се подписват), че ги осигуряват. Тука кфо мога да направя? Да не се подпиша на цифрата на която ме осигуряват за последните 3 месеца.. мога ли да им създам проблем, питам ако решат да ме плашат с дисциплинарно да контрирам и аз?
xnikolanx
Младши потребител

Предишна

Назад към Трудово право