начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Просто мнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Просто мнение

Мнениеот chinchilla » 19 Дек 2012, 15:32

Чета мненията в този подфорум, чета и, въпреки че съм престъпник..... поне такъв по документи,(не по сърце) стоя и си мисля....защо съм станал такъв, какъвто съм...Не съм учил - добре, тъп съм, отново се съгласявам, нямам ценз.... какво е това ценз- та аз мога да разглобя и сглобя ДВГ, по-добре, отколкото завършил Вилхем Пик....мога да администрирам всеки сайт, мога да боравя с всимки тези неща, но ... НЯМАМ ЦЕНЗ.Нямам образование, нямам практика... така казват всички евентуални работодатели.
До тук добре, но, в момента, с който си намирам работа и се държа отговорно към задълженията си, не отсъствам, приветствам задачите дадени ми от работодателя, изпълнявам всичко, което ми е заръчано, се оказва, че заплатата ми е по-ниска от това, което очаквам, от това което е записано като законна такава. Нямам право на грешка, защото съм "стрелян заек" и трудно бих си намерил друга работя, нямам право нагрешка, защото винаги мога а бъда сменен, нямам право на ГЛАС, че ми се бави заплатата, защото съм това, което съм.... А на какво имам право? На какво питам аз да се уповавам, сле като стриктно и честно съм си гледал задълженията, но работодателя ми не е гледа своите? Къде да се оплача, към кого да се обърна? Това е тема, която наистина ме интересува. Приемете, че съм нормален човек, абстрахирайте се от темите ми, това, което написах, отразява същността на 80 процента от хората в българия. българия с Малка буква, защото за мен, това е частна институция, не държава. Извинете, ако съм обидил някой с мнението си .
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Просто мнение

Мнениеот emilgrigorov » 19 Дек 2012, 16:41

Ми, работи за себе си. Отдавна те гледам. Ставаш.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 19 Дек 2012, 17:03

NQ
Последна промяна neutralen на 26 Дек 2012, 17:47, променена общо 1 път
neutralen
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 19 Дек 2012, 17:19

Бях написал два абзаца, но..... как да работя за себе си...нали пари трябват...
ЕмилГригоров, за какво ставам ...дай идея
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот kazimirc4 » 19 Дек 2012, 23:34

До chinchilla.
Когато си добронамерен и добросъвестен, другата страна следва/а по-точно е задължена/да изпълни поетите задължения! Така е по закон/ в случая КТ/, но така е и по съвест и според обичайното право. До около 1915 г в страната в сферата на "Бизнеса" е било в сила т.н."джентълментско споразумение" наред с обичайните писмени договорености. Това което знам от моите дядо и хората преди него е следното : Тежко и горко ти ако не спазиш поетите задължения. Общественото мнение те отхвърля -тебе и твоите наследници.
В такъв случай кой е престъпникът - онзи, който един път е нарушил закона или този, който го прави ежедневно!и в добавка се чувства прав....и силен.... и .......
Щом ти си изправната страна - ти си добрият.
Иначе какво казва притчата за Христос и търговците в Храма Соломонов.....
kazimirc4
Потребител

Назад към Трудово право