начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

плащам непосилна издръжка в Германия

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

плащам непосилна издръжка в Германия

Мнениеот gg_engineering » 13 Дек 2012, 17:58

Здравейте на всички , ще се радвам да получа отговор на въпросите или поне насока някаква.Предварително Благодаря!!!
Значи казуса е следния :осъден съм да плащам издръжка по Дюселдорфска таблица на дете в Германия което ще рече че е 225 евро за тази възрастова група сега май е на 3 години пояснявам(не знам дали изобщо детето е мое но това ще поясня по късно) на дневен ред е да се оправя с издръжката.Та тази издръжка я плащам вече трета година има запори на заплата и т.н.Сега съм си наел адвокат в Германия който е подал иск за разглеждане на издръжката понеже ако се водим по Дюселдорфска таблица ако получавам по малко от 700 евро като безработен и 970 евро като работещ не дължа издръжка по тази таблица и тези суми за преди три години а всяка година се актуализират и сумите естествено се вдигат.Аз с триста зора докарвам около 1000 лева което както и да го смятам е не повече от 550 евро.Обаче нашия съд си затвори очите за това и каза това е осъден си ще плащаш без да се съобрази със тази Дюселдорфска таблица по която съм осъден да плащам издръжка.
Въпроса ми е тук какво може да се направи първо и какво може да се очаква да се случи в Германия с адвоката който съм наел там.
Документите които съм си извадил тук са хиляди от НОИ НАП трудовия договор със точната заплата даже документ в който пише колко е необходимо за да се преживява в България от някаква институция беше не помня каква.
Уточнението което обещах да направя всичко се случва по следния начин:
2007-2008 се запознах с УЖ майката на това дете което плащам издръжка.Тя живееше в Германия с майка си сестра си и втория и баща германец.Идваше си тук има роднини всяко лято зимата и т.н аз съм ходил там два пъти за по 10 дена.Всичко хубаво решихме да се съберем да живеем тук в България така и стана в края на 2007 година по точно 21 декември 2007 г. багажа на колата и от Германия тук в България.Изведнъж 3-4 януари 2008 г. каза отивам си в Германия имам да оправям документи.И замина върна се 25-27 не помня точно и нищо.След няколко дена ми казва аз съм бременна :shock: но викам пък какво да не съм толкова недоверчив може и аз да съм.На 14 февруари отиваме на гинеколог та потвърди и той(тя) понеже е докторка казва честито във четвърта седмица :shock: е как сега става това и тук оптимист викам то се допускат се лекарски грешки може да не е сметнала правилно.И след това се почнаха мъките кавги разправии всеки ден по 24 часа търсеше се причина да се скара с мен за най-елементарни неща с оправдание хормоните ( както и да е ).И така докато не дойде май месец на 2008 година и майка и се прибра от Германия и тя си тръгна с тях от тогава нищо не знам какво се случва и какво не до края на септември месец 2009 г.Извикаха ме в 3-то РПУ Стара Загора и ми казаха подписвай тук че си получил това.Казах им че няма ей така да да се подпиша на нещо което не знам съдържанието му,Почнаха се заплахи какво щяло да се случи да не съм се пазарил и т.н. както и да е прочетох го и почти на сила подписах.Подписах следния документ осъден в името на народа че съм баща на ..... и трябва да плащам издръжка.И така се почнаха мъките.Дела тук едно след друго разхождаха ме по РПУ тата на Стара Загора (вече с адвокат) и не смееха да се държат по този арогантен начин като първия път.
НЕ ИСКАМ ДА ИЗБЯГАМ ОТ ОТГОВОРНОСТ !!!
Искам на първо време да се съобрази издръжката със тази която е за България и стандарта, това на първо време че сега ходя без пари добре че са моите родители , след това да се види аз ли съм или не бащата на детето как да се направи ДНК тест.
Въпроса ми е следния може ли някой да се наеме със случая разбира се срещу заплащане като това което искам е следното първо да оправим издръжката и след това доказването че аз съм или не бащата.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОЩЕ ВЕДНЪЖ !!!
gg_engineering
Нов потребител

Re: плащам непосилна издръжка в Германия

Мнениеот vtsasho » 15 Дек 2012, 16:04

Не съм юрист и нямам компетентно мнение по въпроса, но преди време в този форум имаше някакъв подобен случай (в момента не ми се рови да търся темата), та в тази връзка доколкото си спомням мнението беше, че не могат да ви вземат издръжка, изчислена въз основа на стандарта на живот в Германия, а според този в България (все пак нямате доход от 1000 евро). А преди да плащате каквото и да е било, трябва да изискате ДНК тест, след като имате съмнения, все пак доколкото разбирам вие нямате брак, не могат да ви вменят бащинство току-така (освен, ако разбира се вие не сте припознал детето). Казвате, че имате вече адвокат и не знам защо са толкова сложни нещата, но както вече отбелязах не съм юрист, просто посочвам най-логичните и очевидни за мен рещения.
vtsasho
Младши потребител

Re: плащам непосилна издръжка в Германия

Мнениеот gg_engineering » 16 Дек 2012, 19:42

Да нямам брак с така наречената майка на това УЖ мое дете.Просто всичко става в края на септември 2009 г ме извикаха в РПУ Стара Загора и БАМ :shock: подписвай тук без даже да ми дадат да прочета това което трябва да подпиша и в крайна сметка това което подписах почти на сила след ред заплахи беше съдебно решение от немски съд в Ландсбер ам Лех в което съм осъден да плащам издръжка в размери според възрастовите групи и нищо друго нито кога и как може да виждам това дете нито какви права имам над него нищо просто е описан размера на месечната издръжка и това е.Ако за някой е интересно мога да го приложа тук цялото решение да видите колко НИЩО са немците ако всичко е вярно вътре и не е някакъв фалшификат разбира се.
gg_engineering
Нов потребител

Назад към Семейни казуси