начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

Тормоз от бивш съпруг

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тормоз от бивш съпруг

Мнениеот desykoleva » 29 Ное 2012, 15:01

Здравейте,

Пиша ви със следният казус. Преди 13 години се разведох служебно, поради неявяване от страна на съпруга ми. До ден днешен не съм получавала новини от това къде е и не съм била притеснявана. Факт е ,че от няколкото дни това социално зло Facebook, доведе до появата му и откритите нападки от негова страна. Не съм сигурна дали е в българия, тъй като той е полски гражданин, но определено се чувствам застрашена от събитията които могат да настъпят срещу мен, децата ми и семейството ми. Същият е с агресивен характер и определено има риск от тормоз. Моля да ми дадете съвет какви правни и юридически инструменти имам, за да се осведомя дали е на територията на страната, да гарантирам сигурността и и да потърся помощ в точната инстанция.

Благодаря Ви
desykoleva
Нов потребител

Re: Тормоз от бивш съпруг

Мнениеот borovinka » 29 Ное 2012, 16:00

Като начало,
Един "юридически" съвет - направете си настройки за ограничаване видимостта на информацията във Лицевата книга и по-внимателно подбирайте хората, с които се сприятелявате. :mrgreen:

По същество: Какво ви кара да мислите, че след като 13 години той не се е поинтересувал от вас, то сега ще започне да упражнява някакъв тормоз спрямо новото ви семейство или вас лично?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот desykoleva » 29 Ное 2012, 16:28

Не е просто мисъл а статистика.Правил го е преди, най-вероятно ще го направи и сега. Относно "юридическият" съвет ви благодаря, направено е, въпреки, че социалната мрежа дава доста обширна информация за потребителите си, и е въпрос на доста забрани докато направиш един достатъчно дискретен профил. Но акцента е по скоро чия държавна структура и инстанция има отворена врата за подобни случай, същевременно способ-а да открие дали лицето се намира на територията на страната и трета възможност - защита. Изпитвам съмнение, че едно ходене до местното районно би решило проблема. А и както вие, така и те ще потърсят доказателство, а не предположение. Сезирането на кой орган ще даде информация дали този човек е в България, за да предприема аз предварителни мерки против евентуален тормоз. Имам страх във всеки момент, че децата ми може да не излезнат от детската градина....
desykoleva
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 29 Ное 2012, 16:32

Какво разбирате под "предварителни мерки против евентуален тормоз"? Бихте ли разяснили?
Как се пази човек от нещо евентуално, което не знае дали може/ще му се случи? Звучи ми малко като "предварителни мерки против бой и грабеж", примерно. :mrgreen: :mrgreen:
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси