начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Казус с ТД по заместване

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус с ТД по заместване

Мнениеот lavender » 29 Окт 2012, 00:24

Здравейте!
Прегледах форума с трудовите казуси доста подробно,но не намерих подобен на моя случай,за това реших да помоля за юридическо мнение или съвет.
Казусът е следния:Държавен служител съм с трудов договор по чл.15.За заемането на длъжността се явих на конкурс и подписах ТД с ясното съзнание,че договора е по заместване.Имах надеждата,че междувременно ще се намери свободна бройка на постоянен ТД . Все още има достатъчно време докато се върне титулярката,но ме притеснява това ,че вече няколко човека,които се бяха явили също на конкурса,но не бяха от първоначално одобрените започнаха работа и то на постоянен ТД,като техните бройки са отпуснати допълнително,в продължение на 1 г. Редно ли е това? Никой не ме е уведомявал за свободните места на постоянен ТД.HR си измиват ръцете,че всичко зависи от прекия ръководител,не от тях. Скоро научих (съвсем случайно) ,че в близките месеци ще се освободи 1 бройка и не ми се иска пак да ме пренебрегнат.Прекият ми ръководител е доволен от моята работа,атестацията ми е2 и много добре знае,че искам постоянен ТД.Предполагам,стана ясно,че "нямам връзки".Мога ли да предприема отсега някакви законови действия, за да не ме прескочат? Благодаря предварително. :?
lavender
Младши потребител

Назад към Трудово право