начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

изкупуване на общински имот при съсобственост вУПИ.КАК?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изкупуване на общински имот при съсобственост вУПИ.КАК?

Мнениеот desperrado » 19 Окт 2012, 22:51

Собственик съм на поземлен имот , който е обединен с друг имот в едно УПИ , като другия имот е собственост на столична община .Моля за съвет как да изкупя общинския имот и да сменя предназначението на УПИ-то. В момента имота е отреден за "детска градина" , но попада в зона ПМС , която зона няма нищо общо със строежа на детска градина. Да не говорим , че УПИ-то граничи с много натоварен път. Благодаря предварително на всички които се изкажат . Поздрави Алекс. :mrgreen:
desperrado
Нов потребител

Re: изкупуване на общински имот при съсобственост вУПИ.КАК?

Мнениеот julyanvonemona » 20 Окт 2012, 03:41

desperrado написа:Собственик съм на поземлен имот , който е обединен с друг имот в едно УПИ , като другия имот е собственост на столична община .Моля за съвет как да изкупя общинския имот и да сменя предназначението на УПИ-то. В момента имота е отреден за "детска градина" , но попада в зона ПМС , която зона няма нищо общо със строежа на детска градина. Да не говорим , че УПИ-то граничи с много натоварен път. Благодаря предварително на всички които се изкажат . Поздрави Алекс. :mrgreen:

Моля отговорете на следният въпрос:
Вашият заедно със съседният имот е обединен в УПИ-то предвидено за детска градина или Вашият имот е извън това предвиждане
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот desperrado » 20 Окт 2012, 05:00

julyanvonemona написа:
desperrado написа:Собственик съм на поземлен имот , който е обединен с друг имот в едно УПИ , като другия имот е собственост на столична община .Моля за съвет как да изкупя общинския имот и да сменя предназначението на УПИ-то. В момента имота е отреден за "детска градина" , но попада в зона ПМС , която зона няма нищо общо със строежа на детска градина. Да не говорим , че УПИ-то граничи с много натоварен път. Благодаря предварително на всички които се изкажат . Поздрави Алекс. :mrgreen:

Моля отговорете на следният въпрос:
Вашият заедно със съседният имот е обединен в УПИ-то предвидено за детска градина или Вашият имот е извън това предвиждане

Моят заедно със съседния имот(който е общинска собственост) са обединени в УПИ с предвиждане за "детска градина".
desperrado
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Окт 2012, 09:05

Няма никакъв начин принудително да изкупите общинския имот, но можете да "разбиете" това предвиждане на ПУП. Дълго е да Ви обяснявам как и надали ще го пожелаете.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот desperrado » 20 Окт 2012, 10:07

julyanvonemona написа:Няма никакъв начин принудително да изкупите общинския имот, но можете да "разбиете" това предвиждане на ПУП. Дълго е да Ви обяснявам как и надали ще го пожелаете.

Благодаря за отговора , но и сам разбирам ,че е невъзможно "принудително изкупуване" на общинския имот.Чувал съм обаче от хора , че е възможно да отправя предложение до общината за изкупуването на техния имот в УПИ-то , с цел ликвидиране на съсобственост и тъй като само съм чул , а не зная със сигурност как и дали е възможно това питам тук за точен съвет какво да предприема.
desperrado
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Окт 2012, 10:36

Вие с общината въобще не сте съсобственици както погрешно някой Ви е обяснил. Това за което говорете, не е дворищнорегулационен план с неприложена или приложена по смисъла на §8 ПР на ЗУТ дворищна регулация, а е заварен от ЗУТ "план за обществени (по смисъла на чл.22 от отменения ЗТСУ) мероприятия", защото съм убеден, че заповедта с която е одобрен действащият ПУП е от преди влизане в сила на ЗУТ.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот desperrado » 20 Окт 2012, 12:59

Благодаря , схванах ситуацията. Не знам обаче какво да предприема за да си ползвам имота и да променя това отреждане . Моля за съвет и помощ.
desperrado
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Окт 2012, 13:28

desperrado написа:Благодаря , схванах ситуацията. Не знам обаче какво да предприема за да си ползвам имота и да променя това отреждане . Моля за съвет и помощ.

Потърсете ме на лични съобщения може да се споразумеем.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Окт 2012, 14:56

Нищо не мога да Ви предложа защото личните Ви съобщения са затворени! Отворете ги!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация