начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

местност Ъгъла Бургас

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

местност Ъгъла Бургас

Мнениеот hm123 » 12 Окт 2012, 14:10

Здравейте,
Пиша тук като любопитен гражданин. Преди няколко седмици беше приет ПУП на бургаската местност Ъгъла. Според ПУП по-голямата част от територията е устройствена зона за курортни дейности. Доколкото разбирам от често цитираната тук наредба номер 7 ще могат да бъдат изграждане и обикновени жилищни сгради. Интересно ми е каква може да е целта на общината територията да бъде определена за курортна дейсност. Вероятно ли е да е направено заради желанието за по-ниско строителство и по-голям процент зелени площи.

Чл. 28. (1) (Изм., ДВ, бр. 51 от 2005 г. - в сила от 21.6.2005 г.) В границите на курортите, курортните територии в населени места, курортните комплекси и ваканционните селища с изключение на морските плажове се отреждат терени и се урегулират имоти, в които могат да се изграждат:
1. (доп., ДВ, бр. 51 от 2005 г. - в сила от 21.06.2005 г.) курортни обекти за настаняване и подслон - хотели, пансиони, почивни домове, вили, санаториуми, къмпинги, бунгала и др.п.;
2. жилищни сгради за постоянно обитаване, в т.ч. за настаняване на курортисти;
hm123
Нов потребител

Re: местност Ъгъла Бургас

Мнениеот g_tsvetanov » 17 Окт 2012, 19:08

Замисълът на Община Бургас е във връзка с ОУП (общ устройствен план) на гр.Бургас или ОУП за цялата Община Бургас ( в зависимост от това дали тази местност попада в чертите на града или извън него), където са отредени зоните за застрояване - жилищни, промишлени, курортни, смесени ..... или такива без застрояване - земеделски, горски и др.
Конкретния ПУП се подчинява на предвижданията на този от по-висока степен (ОУП).
Към всичко това следва да се имат предвид и ограниченията за строителство по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие ( ако тази местност попада в ограничителните зони А и Б от закона ).
Така че, въпросният ПУП не е приумица на някой общински чиновник, който измисля някакви показатели, и би следвало да е процедиран и съобразен с ОУП.
g_tsvetanov
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Окт 2012, 19:37

Не е изключено да се окажете генерално не прав. До колкото знам за гр. Бургас все още няма влязъл в сила ОУП
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот g_tsvetanov » 18 Окт 2012, 10:29

"Здравейте,
Пиша тук като любопитен гражданин."

Аз говорех за нещата по принцип , а не за това кое е влязло в сила и кое не е.
g_tsvetanov
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Окт 2012, 10:35

g_tsvetanov написа:Аз говорех за нещата по принцип , а не за това кое е влязло в сила и кое не е.

Аз също говоря по принцип, в смисъл че след като няма влязъл в сила ОУП всичко може да се окаже и приумица на някой общинарски или по- висш чиновник! Не че мастит общинарски чиновник, като облече щенията си в подходяща форма, не е в състояние да повлияе и върху предвижданията в ОУП, но привидно изглежда че с ОУП всичко е уж балансирано.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация