Здравейте, аз съм Нов и за първи път пияа в този форум.
Надявам се да пиша в правилната секция, ако ли не - ще помоля модераторите да ме извинят.
Та да минем на въпроса.
Този петък получих Фиш - честитика на чистачката си от служител на КООРС - Русе за неправилно паркиране на кръстовище (виновен съм си) на стойност 50 лв.
Съгласен съм с това, юе съм направил наруяение, но стойността на фиша ми се вижда малко висока при половение, че ако те закопчеят със скоба цената е 20 лв., а ако те вдигне паяк - 40 лв.
За да моше някой от Вас да ми даде насока ще Ви препиша какво точно са ми написали на фиша:
Водач на МПС ...... е извъряил нарушение "неправилно паркиране" по чл. 98, ал./para 1, subpara 6, от ЗДвП, поради което на основание чл. 186, ал. 3 от ЗДвП налагам глоба 50 лв.
Отдолу в ограден правоъгълник пише, че глобата с фиш не подлежи на обжалване.
Прикрепям файл с фиша:
[IMG=http://imageshack.us/a/img337/8941/img0885y.jpg][/IMG]
Та въпроса ми е:
Мога ли да успорвам този фиш, къде трябва да отида да го успорвам и до колко мога да сваля сумата, защото тази сума ми се вижда голяма?
Благодаря на отзовалите се
- Дата и час: 28 Ное 2024, 21:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Фиш за неправилно паркиране на кръстовище
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Фиш за неправилно паркиране на кръстовище
Обжалвайте пред Районен съд Русе.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:Обжалвайте пред Районен съд Русе.
Пак си в грешка, Неутрален,става дума за фиш, не за акт. Ама, то какво толкова, нали все касаят административно наказание глоба..!?
- nk7702n
- Старши потребител
Какво предлагаш - вместо да обжалва, да си плати глобата.
За да твърдиш, че съм допуснал грешка, трябва да посочиш верния отговор.
След като нямаш отговор, не можеш да твърдиш че аз греша. Дори жалбата да е извън компетентността на съда, той е длъжен да я изпрати за разглеждане на компетентния орган. Няма акт, който да не може да се обжалва. Ако видя документа, ще намеря начин как да го обжалвам.
След като нямаш отговор, не можеш да твърдиш че аз греша. Дори жалбата да е извън компетентността на съда, той е длъжен да я изпрати за разглеждане на компетентния орган. Няма акт, който да не може да се обжалва. Ако видя документа, ще намеря начин как да го обжалвам.
- neutralen
- Активен потребител
Пичове, не се карайте моля Ви.
Става въпрос за ФИШ от КООРС, не от КАТ. Прикрепил съм снимка на фиша!
Става въпрос за ФИШ от КООРС, не от КАТ. Прикрепил съм снимка на фиша!
- shmbto
- Нов потребител
neutralen написа:Какво предлагаш - вместо да обжалва, да си плати глобата.
Ми, хубаво, аз отдавна съм се отказала да споря с теб.
- nk7702n
- Старши потребител
Според мен - акта/фиш/ е нищожен - извън компетенциите на общински служители е да налагат глоби за нарушение на ЗДвП. Служителят от общината, констатирал нарушението е следвало да извика орган на КАТ, който да наложи глобата.
- neutralen
- Активен потребител
Според мен не си прав, защото не си чел тази новина:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=920950
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=920950
- shmbto
- Нов потребител
Само исках да ви помогна - на човек можеш насила да му вземеш всичко, но насила нищо не можеш да му дадеш.
Плати си глобата след като разбираш и от право.
Плати си глобата след като разбираш и от право.
- neutralen
- Активен потребител
Знам, че искаш да помогнеш и съм ти благодарен за това.
Ако разбирах от право нямаше да влизам тук да питам
Ако разбирах от право нямаше да влизам тук да питам
- shmbto
- Нов потребител
Преди да прочетете поста ми, погледнете в подписа ми. Не съм юрист, но дори и за мен това е безумие.
Фиш може да се състави само на място, в присъствие на нарушителя и с неговото съгласие за вината. В бланката на самия фиш е посочено че нарушителя е съгласен с нарушението и наказанието и удостоверява това с подписа си отдолу.
А, а тия откъде имат данните ви?
Още веднъж - фиш може да се състави само в присъствието на нарушителя и с неговото съгласие. Във всички други случаи се съставя акт.
Фиш може да се състави само на място, в присъствие на нарушителя и с неговото съгласие за вината. В бланката на самия фиш е посочено че нарушителя е съгласен с нарушението и наказанието и удостоверява това с подписа си отдолу.
Чл. 186. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 лв. Издаденият за наложената глоба фиш трябва да съдържа следните данни: за самоличността на служителя, наложил глобата; за самоличността на нарушителя; за мястото и времето на нарушението; за моторното превозно средство, с което е извършено нарушението; за нарушените разпоредби, за размера на глобата, срока, сметката или мястото за доброволното й заплащане. Фишът се подписва от служителя, наложил глобата, и от нарушителя, когато е съгласен да плати глобата и се изпраща за изпълнение на съответната териториална дирекция на Националната агенция по приходите. Заплащането се извършва чрез пощенски запис в най-близката пощенска станция или чрез банков превод по посочената във фиша сметка. Образецът на бланката на фиша се утвърждава от министъра на вътрешните работи и указанията в нея са на български и английски език.
А, а тия откъде имат данните ви?
Още веднъж - фиш може да се състави само в присъствието на нарушителя и с неговото съгласие. Във всички други случаи се съставя акт.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Theoldman, ако прочетеш малко по - надолу, ще видиш, че фиш може да се съставя и в отсъствие на нарушителя, а именно :
(3) Фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай първият екземпляр от фиша се закрепва към моторното превозно средство, като се вземат мерки той да не се повреди от атмосферните условия. Закрепването на фиша към моторното превозно средство е равносилно на връчването му. Вторият екземпляр се изпраща по пощата, а третият екземпляр остава за съхранение в службата за контрол.
П.П. Не искам да кажа, че подкрепям санкциите, налагани от службите за контрол, ама в закона така пише.
(3) Фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай първият екземпляр от фиша се закрепва към моторното превозно средство, като се вземат мерки той да не се повреди от атмосферните условия. Закрепването на фиша към моторното превозно средство е равносилно на връчването му. Вторият екземпляр се изпраща по пощата, а третият екземпляр остава за съхранение в службата за контрол.
П.П. Не искам да кажа, че подкрепям санкциите, налагани от службите за контрол, ама в закона така пише.
- nk7702n
- Старши потребител
ако фишът е бил съставен в присъствие на нарушителя той няма право на жалба тъй като с подписването на фиша се документира неговото съгласие. само при отказ да се подпише фиша се съставя акт. ако фишът е намерен закрепен на МПС може да се подаде възражение до наказващия орган с което нарушителя твърди че не е съгласен с този фиш и иска да му бъде съставен акт.
- iva_sh
- Потребител
iva_sh написа:ако фишът е бил съставен в присъствие на нарушителя той няма право на жалба тъй като с подписването на фиша се документира неговото съгласие. само при отказ да се подпише фиша се съставя акт. ако фишът е намерен закрепен на МПС може да се подаде възражение до наказващия орган с което нарушителя твърди че не е съгласен с този фиш и иска да му бъде съставен акт.
Точно казано.
- nk7702n
- Старши потребител
Точно казано... но само за случаите, когато глобата е наложена от органите на КАТ.
Въпросът в случая е - коя е разпоредбата, от кой закон, която упълномощава служители на общината да налагат глоби за нарушения на Закона за движение по пътищата, какъвто е конкретния случай - служители на община Русе, налагат глоба за нарушение на ЗДвП. Щото дори полицаи извън органите на КАТ нямат право да налагат глоби за нарушения на ЗДвП.
Поправете ме ако греша.
Въпросът в случая е - коя е разпоредбата, от кой закон, която упълномощава служители на общината да налагат глоби за нарушения на Закона за движение по пътищата, какъвто е конкретния случай - служители на община Русе, налагат глоба за нарушение на ЗДвП. Щото дори полицаи извън органите на КАТ нямат право да налагат глоби за нарушения на ЗДвП.
Поправете ме ако греша.
- neutralen
- Активен потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|