начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

Как разбирате тази норма от ЗУТ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Как разбирате тази норма от ЗУТ

Мнениеот nk7702n » 20 Сеп 2012, 23:35

emilgrigorov не ми се струва чак толкова много да се връзва, не се притеснявай за него, бързо ще се справи със ситуацията. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Сеп 2012, 23:46

Длъжен съм да бъда лоялен!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 20 Сеп 2012, 23:57

whiskey написа:Разбира се, ето го цялото решение:

http://admincourtdobrich.org/re6enia/2010/554_2010.htm

Потвърдено е от ВАС, като в мотивите на касационната инстанция по отношение на разпоредбите на ЗУТ единствено присъства изречението "Нарушени са разпоредбите на чл. 43, ал. 1 от ЗУТ". Няма аргументи в тази посока.

Това което не разбирам е как общината може да нарушава тази разпоредба с наредба за паркиране... и това да се "забелязва" от две съдебни инстанции.

Не ми стана ясно какво точно те притеснява в това решение? Открили са хората липса на ясна регламентация в Наредбата относно разпоредбите, касаещи определянето на " Синя зона", съответно закриването и, като са установили, че има противоречие, касаещо и чл. 43 ал.1 от ЗУТ, доколкото е необходимо да бъдат осигурени места за кратковременно паркиране в близост до улици, площади във връзка със задължението да се осигуряват и такива места за паркиране, предвидено в чл. 43 / 1 / от ЗУТ, доколкото това е възможно в границите на УПИ.
П.П. Набързо го прочетох решението, ако имаш решението и на ВАС, дай да прегледаме и него. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 20 Сеп 2012, 23:59

julyanvonemona написа:Длъжен съм да бъда лоялен!

+1 [*] :lol: Печелиш още една червена точка.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот kirile » 21 Сеп 2012, 12:41

Визата за проектиране е издадена по моя молба за преустройство по чл.38 ал.5 от ЗУТ. Между другото през последните 10 години други съседи преди мен си направиха преустройството по тази норма , без да им се поставят условията по чл.43 ал.1 от ЗУТ , явно закона не е еднакъв за всички.
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Сеп 2012, 18:14

явно закона не е еднакъв за всички.

Като всяко материално тяло и той(закона) търпи деформации (огъване с остатъчни деформации)
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 22 Сеп 2012, 14:55

Абсолютно съм наясно с деформациите , но е против принципите ми да заплащам полагаемото ми се по закон право , както и съм наясно , че се заплаща , когато деформацията е от моя страна. В прав текст - не съм привърженик на корупцията и съответно понасям стоически негативите от това.
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Сеп 2012, 16:12

kirile написа:Абсолютно съм наясно с деформациите , но е против принципите ми да заплащам полагаемото ми се по закон право , както и съм наясно , че се заплаща , когато деформацията е от моя страна. В прав текст - не съм привърженик на корупцията и съответно понасям стоически негативите от това.

А дали някой ви пита?..........
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация