начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

завещание на наследствени имоти

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

завещание на наследствени имоти

Мнениеот spirov » 19 Сеп 2012, 08:57

Имам саморъчно универсално завещание, което е депозирано при нотариус и съм завещател. В момента съм собственик на 1 недвижим имот, за който притежавам нотариален акт. В универсалното завещание съм посочил родната си сестра като заветник.
Евентуално след смъртта на баща си(разведен е с майка ми)ще наследя ½ ид.ч. от неговата къща и земеделски имоти. Другата ½ ид.ч ще наследи родната ми сестра.
С универсално завещание, може ли заветника (сестра ми) да придобие имот, за който завещателя–аз, нямам нотариален акт на мое име, но съм го наследил от баща си. Нотариалния акт се води на името на нашия баща, а ние сме негови наследници със сестра ми по равно.
spirov
Младши потребител

Re: завещание на наследствени имоти

Мнениеот karanedeff » 19 Сеп 2012, 10:11

За оня свят ред няма :idea:
Ами ако ти си отидеш преди баща си не би ли искал и тази хипотеза да разгледаш :?:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот spirov » 19 Сеп 2012, 11:18

така е ред няма за оня свят, но тук говорим хипотетично/логично е да се предполага, че по-младите ще надживеят по-възрастните/ така ми отговаря моя адвокат и следваме тази логика, но става въпрос за малки населени места, където се убедих, че нещата не са както в по-големите и компетентността на адвокатите не е същата.
spirov
Младши потребител

Мнениеот karanedeff » 19 Сеп 2012, 15:18

spirov написа:но става въпрос за малки населени места, където се убедих, че нещата не са както в по-големите

Закона за наследството действа на територията на цялата страна без разлика от големината на населените места :!:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Семейни казуси