- Дата и час: 01 Дек 2024, 09:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
начин за получаване на детска издръжка от баща чужденец
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
начин за получаване на детска издръжка от баща чужденец
Здравейте! Моят казус е следният - имам дете на 13 години от чужденец, който не живее в България, а в страната си. Нямаме брак с него и не сме имали. Детето е припознато от баща си и носи неговото име. Вижда се с него като му ходи на гости. През останалото време аз сама поемам всички грижи и отговорности. Нямаме установена издръжка, не сме се съдили до момента, всичко е било на добра воля и разбиране. Искам да разбера, има ли начин да накарам бащата да плаща ежемесечна издръжка на детето си, дори ако е необходимо да се отвори сметка на името на детето, при положение, че той е чужденец и не живее в България ? Какъв е начина и към коя институция трябва да се обърна за издръжката? Освен това, детето да може да излиза от границите на страната без да е необходимо съгласието на бащата всеки път. Благодаря предварително
- krasaviza
- Нов потребител
Re: начин за получаване на детска издръжка от баща чужденец
Благодаря за отговора. Няма вариант да се разберем доброволно, поради което взимам мерки против безотговорността, която ще последва. Къде трябва да отида - в коя институция, и какво следва да направя? Трябва ли ми адвокат или аз мога и сама? Искам определена издръжка от този човек и искам да направя така, че да не може да се измъкне. Това,че не живее в България и не е български гражданин означава ли, че не мога да направя нищо? Детето е с българско гражданство и няма друг паспорт.
- krasaviza
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|