начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

бившия ми вече работодател се опитва да ме хлъзне :(

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

бившия ми вече работодател се опитва да ме хлъзне :(

Мнениеот stoyan_stoilov » 30 Авг 2012, 09:36

Здравейте,
На 28.08.2012г. бившият ми работодател ме запозна със заповед за удръжки за вреда в размер на три работни заплати. При отказа ми да я подпиша като свидетели се подписаха главната счетоводителка и прокуриста на фирмата. Поисках копие от заповедта , но ми беше отказано. Имам да получавам заплата от фирмата за месец юли (която се бави пети ден)и за месец август (която трябва да получа на 25 септември).
Във връзка с горе изложеното моля да ми отговорите на следните въпроси:
1. Изпратих писмо до работодателя с обратна разписка, с молба да ми бъде изпратено копие от заповедта. В какъв срок трябва да получа отговор и какво да предприема, ако не получа такъв
2. До кого да обжалвам заповедта и как, като не си спомням текста
3. Колко време трябва да мине след датата на падежа за получаване на заплата, за да подам жалба в инспекцията по труда?
Предварително Ви благодаря за отделеното време!
Поздрави,
Стоян Стоилов
stoyan_stoilov
Нов потребител

Re: бившия ми вече работодател се опитва да ме хлъзне :(

Мнениеот rama » 30 Авг 2012, 10:08

В едномесечен срок можете да оспорите писмено основанието или размера на отговорността за вреди. Писмено до работодателя. Важно: осигурете си доказателство за дата и съдържание на писмото до работодателя.
rama
Потребител

Мнениеот stoyan_stoilov » 30 Авг 2012, 21:45

А как се осигурява доказателство за съдържание............ за дата ясно (чрез пощата с обратна разписка), но за доказателство за съдържание нямам идея как става !!!
stoyan_stoilov
Нов потребител

Мнениеот stoyan_stoilov » 30 Авг 2012, 23:11

май няма много желаещи да помагат ;(
stoyan_stoilov
Нов потребител

Мнениеот Pause » 31 Авг 2012, 11:00

Първо следва да направите писмено искане по Чл.128а КТ с препоръчано писмо с обратна разписка с което да молите работодателя да ви издаде необходимите документи – въпросната заповед за налагане на ограничена имуществена отговорност.И след получаването и да направите писмено възражение пак с писмо с обратна разписка като оспорвате основанието и размера на отговорността - просто оспорвате ,не сте съгласен.Ако ,работодателят не ви издаде копие от заповедта носи отговорност по Чл.226 КТ.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот stoyan_stoilov » 31 Авг 2012, 23:46

Новина :( За съжаление заповедта вече е влязла в сила няма и 4 дни след връчването............. по сметка са ми преведени няма и половината пари от заплатата за юли. Ква е тая държава щом всеки може да си прави квот поиска :( Майка България .....................
stoyan_stoilov
Нов потребител

Мнениеот Pause » 01 Сеп 2012, 10:35

Как ,се убедихте? :lol:

Нещата при вас ,отиват в инспекция по труда.И за по сигурно използвайте нотариална покана при искането на документи и при подаването на възражение.Тъй като ,немогат да се правят удръжки преди да е изтекъл 1- месечният срок за възражение т.е. заповедта не е влязла в сила.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Трудово право