начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Запор на банкови сметки на длъжник

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запор на банкови сметки на длъжник

Мнениеот annip » 25 Авг 2012, 17:51

Здравейте,бих искала да попитам относно запорирането на сметки на длъжник.
Какви са законите и как се практикува с тях?
Имам запор върху заплатата,знам че този запор не може да бъде повече от 1/3,тъй като имам дете.
В писмото,изпратено ми от съдя изпълнителя пише,че имам запор и върху банкови сметки в някои банки,но аз нямам сметки в тези банки.
Въпросът ми е,при положение,че редовно се изплаща полагаемата 1/3 част от заплатата ми по запора,
може ли да бъде запорирана останалата част от заплатата ми,която се превежда в друга банка,различна от изброените от съдя изпълнителя,и да ме оставят изцяло без никакви средства?

Предварително благодаря за отговорите!
annip
Младши потребител

Назад към Общи дискусии