начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

правна квалификация на следния спор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

правна квалификация на следния спор

Мнениеот pitasht » 21 Авг 2012, 14:38

Много се заплетох в една правна квалификация та ако някой може да ме подсети нещо предварително благодаря.
Работодател си търси парите от работник,който по повод работата си, но без да е материланоотговорно лице и да е имал задължение да събира суми е събрал определена сума, която по устна уговорка с работодателя е трябвало да върне но не е върнал, не е отчел парите.
Дано да стана ясно какво питам.
pitasht
Активен потребител

Re: правна квалификация на следния спор

Мнениеот inspectora » 21 Авг 2012, 16:01

Не бих предявявал иск срещу работника в този случай ... Мисля, че има друг по-удачен ответник ;) Пък с течение развитието на спора всичко ще си дойде на мястото ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Авг 2012, 17:25

Аз точно си мислех, как ги е събрал тия пари, пък не бил материалноотговорно лице и се чудех от кого ли ги е събрал...!?! :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот pitasht » 21 Авг 2012, 21:46

Искът е вече предявен и то не от мен.
И аз не бих тръгнала така да търся пари на мой клиент, ама всеки си знае.
На мен ми трябва правна квалификация защото при доклада по делото стана голям спор точно за правната квалификация.
А случаи при които работници събират парите на работодателя си по повод различни сделки много мога да дам.
Всъщност в моя случай ми се струва безпредметно да коментирам правилно ли е или не. Нужна ми е правна квалификация. Дотук имам една която много ме удовлетворява защото така искът няма доказване но смятам, че е грешна.
pitasht
Активен потребител

Назад към Трудово право