начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс

Мнениеот pilki123 » 17 Юли 2012, 12:58

Пич започни да решаваш крастословици и да люпиш семки. Това ще ти е достатъчна подготовка. Иначе човека по - горе Ви обясни ЯСНО как стоят нещата.За тези които не са такива ШМАТКИ при прочита на този форум либсват хора които да се похвалят че са започнали.Изводите са за вас.....
pilki123
Младши потребител

Мнениеот jan_klod1 » 17 Юли 2012, 16:24

pilki123 написа:Пич започни да решаваш крастословици и да люпиш семки. Това ще ти е достатъчна подготовка. Иначе човека по - горе Ви обясни ЯСНО как стоят нещата.За тези които не са такива ШМАТКИ при прочита на този форум либсват хора които да се похвалят че са започнали.Изводите са за вас.....

Сакън... някой да не вземе да пометне, ако напише 2-3 изречения в повече :shock: Нали са за това тия форуми :idea: Щом питам макар и да има нещо писано по темата, може да не е достатъчно, може и да има някоя друга подробност, която е пропусната :idea: но както и да е...
jan_klod1
Нов потребител

Мнениеот daritt » 17 Юли 2012, 18:23

Някой да знае след колко време се публикуват списъците на допуснати и недопуснати кандидати в интернет, след като крайния срок за подаване на документите беше 13.07 - петък ?
daritt
Младши потребител

Мнениеот 22071974 » 17 Юли 2012, 20:25

Моля, някой да сподели какво представлява езиковия изпит за инспектор в АМ
22071974
Младши потребител

Мнениеот elmazov » 17 Юли 2012, 21:36

22071974 написа:Моля, някой да сподели какво представлява езиковия изпит за инспектор в АМ

Един виц по темата за езиковия изпит:

-=-=-

Едно време, в една митница влязъл млад декларатор. Било му за пръв път. Всички документи били подготвени перфектно. Подал ги на гишето, а от другата страна митническият инспектор ги разлистил и му ги върнал.

- Не става! Декларацията не е наред.
- Как така?! Всички документи съм подготвил.
- Трябва да е преведена на немски.
- Е, как? Аз не знам немски.
- Следващия!

Съкрушен, нашият човек седнал на една пейка пред митницата и се зачудил какво да прави. Видял го един по-опитен декларатор и попитал какъв е проблемът.

- Абе, младеж, сложи някоя дойче марка между документацията и си готов.

Нашия човек, щастлив, бутнал 50 марки и предал документите за втори път.

- Ааа, виж го ти - казал инспекторът - Уж не знаеш немски, пък половината вече си я превел.

-=-=-

:)
elmazov
Младши потребител

Мнениеот 22071974 » 18 Юли 2012, 20:05

Моля, някой да сподели какво представлява езиковия изпит за инспектор в АМ(благодаря за вица :D )
22071974
Младши потребител

Мнениеот kykyty » 19 Юли 2012, 09:19

Здравейте и аз се интересувам от тестовете,които предстоят.
Има ли някъде примерни такива в интернет или в книжарници.Как да се подготви човек за този тест за интегритет,какво представлява.Също и този за професионална компетентност?
Тези закони ,които са дадени за "четиво" нямат ли някой по-важни членове и термини,на които да се наблегне.. Обемни са за такъв кратък период от време,а дори не се знае дали ще са включени.Все пак нали е писано в обявата БЕЗ опит..?
И още нещо ..няма ли разлика между длъжността "младши инспектор" и "инспектоР",тъй като в архивите на агенция Митници имаше разлика в основното заплащане:)) както и пише ,че който е с език,пак се отразявало на заплащането.. някой ако е по-запознат моляя да сподели..ЛЕК ден и успех на всички
kykyty
Нов потребител

Мнениеот da345 » 19 Юли 2012, 09:54

1 тест за интелигентност
даден е в модули, всеки за определен брой минути. общото време беше около 20 мин. задачите за сравнения на база диаграми, цифри и логически съждения. Първо ти обясняват, после четеш условието и накрая попълваш за определен брой минути. Всеки модул има около 3-4 подусловия.
2 тест за професионална компетентност
юридическият е лесен - основни понятия по административно право и Закон за митници.
3 тест за интегритет /лоялност/
в три части е. дават неограничено време. въпросите са лесни но подвеждащи. от вида на "Хвърляли ли сте хартийка на улицата"; "Лъжете ли", "Бягали ли сте от училище"; втората част: свързана с корупция и трета казуси от реални ситуации в служба.всеки следващ въпрос може да покаже неверен /некоректен/ отговор на предишен.
da345
Младши потребител

Мнениеот livana90 » 20 Юли 2012, 14:11

Не знам, на мен ми е интересно как ще искат да имаш опит и познания в сферата. Това е възможно ако си бивш/ изгонен митничар или трафикант. Няма как да имаш опит иначе, а за тестове не може всеки да вземе да учи закони и разни други неща, нали уж само езикова култура, тест за лоялност и интегритет... те и най-вероятно обявените места за последният конкурс от АМ за всякъде са около 20,вече може би са заети... само дето ще разкарват хората лично да си подават документите и до София да ходят... дано не е поредната измама този конкурс, защото има хора, които възлагат много надежди. Късмет на всички!!!!
livana90
Младши потребител

Мнениеот dakata35 » 20 Юли 2012, 22:14

Здравейте! На 02.07.2012г. кандидатствах за митнически инспектор в "Митница Варна". На 20.07.2012г. излязоха резултатите след първия подбор на кадри по документи. Аз не бях от приетите и не съм допуснат до следващия етап. Завършил съм "Защита на националната сигурност" в Варненския свободен университет (бакалавър). В момента изучавам "Митническо разузнаване и разследване" в същия университет (магистратура) и съм пред завършване. Тези специалности са от Юридическия факултет.
Причината за недопускане в конкурса за тази длъжност са:
"Представените документи не удостоверяват изпълнението на изискването за област на образование – социални стопански и правни науки; природни науки, математика и информатика; технически науки необходимо за заемането на конкурсната длъжност"
Изискванията за тази длъжност са висше образование в областите:
"Социални, стопански и правни науки; Природни науки, математика и информатика; Технически науки"

Това което ме учуди и причината за която пиша тук е ,че бакалавърската ми специалност е тясно свързана с този вид дейност при условие ,че се изучават 10 правни науки както и дисциплини свързани с противодействието на престъпността и действията по разследването на престъпления и досъдебни производства. За магистърската специалност е красноречиво! Незнам дали това е най правилното място да покажа гласност за моя проблем. Надявам се някой да знае нещо повече по въпроса.
Благодаря
dakata35
Нов потребител

Мнениеот impressed » 20 Юли 2012, 22:54

:|
Последна промяна impressed на 09 Авг 2012, 22:59, променена общо 1 път
Завърти си очите и си погледни между ушите!
Аватар
impressed
Младши потребител

Мнениеот da345 » 21 Юли 2012, 07:02

даката35 има Класификатор на областите във висшето образование. според това, което казвате Вие по скоро сте във шифър 9 Национална сигурност, а на в 3 Социални, стопански и правни науки.
da345
Младши потребител

Мнениеот dakata35 » 21 Юли 2012, 10:20

Потресен съм от системата ! По този "КЛАСИФИКАТОР НА ОБЛАСТИТЕ НА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ НАПРАВЛЕНИЯ " мога да кандидатствам с какви ли не специалности ,които нямат никакъв допир до дейността на митническия инспектор (Туризъм, Физически, Химически, Биологически науки) ,но не и с национална сигурност.?!
dakata35
Нов потребител

Мнениеот viki06 » 21 Юли 2012, 15:47

Теста за митница Свиленград е минал, както и интервюто.Към тези, които са ходили на този конкурс - какво е времетраенето на теста , какво включва и на интервюто какво питат- пак по законите или други неща? Благодаря предварително!
viki06
Младши потребител

Мнениеот nik12 » 22 Юли 2012, 10:53

Ако някой има примерни тестове ще се радвам да ги сподели с мен :wink:
nik12
Нов потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 22 Юли 2012, 11:35

Здравейте,на всички, които пишат в този форум. Аз също подадох документи и съм допусната до 2 етап-теста. Мисля, че никой няма да даде примерни тестове, защото сигурно няма такива универсални. Предполагам, че правят сборен тест с въпроси от всякакъв тип-логически, математически, психологически и такива свързани със законите. От последните поне ще има такива, който са свързани с общите понятия, но не ми се вярва да са много трудни-все пак не се изисква да имаш стаж. Но поне от обща култура трябва да знаем какво е акциз, кои са акцизни стоки, какво е митница и т.н. Така, че няма как да се подготвяме по готови тестове, защото никои(освен тези, които ги правят) няма как да знае, какво точно ще съдържат. Аз също съм предубедена в прозрачността и честността на конкурсите. Прочетох по-нагоре мнения, че нещата са решени предварително. Може би е така-то с тази държава човек освен да загуби вяра във всичко, друго и не му остава.Лично аз ще почета дадените закони, няма да се мина кои знае колко. Ще се явя на теста -пак да става каквото ще. Според мен и да си издържал теста всичко се решава на интервюто. Така, че и да не мина напред поне ще съм понаучила нови неща, който може да са ми от полза някога. Знае ли човек какво го очаква? Съветвам и другите да се настроят по този начин. Не мисля, че ще съм поредната ШМАТКА, както пишат някои във форума. Успех на всички допуснати на теста!
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот frenchi » 22 Юли 2012, 17:07

Здравейте,
след седмица ще се явявам на тест ( във връзка с позицията -Инспектор агенция Митници).Бихте ли ме насочили какво трябва да понауча.Като спомагателни теми бяха отбелязани законите и норм .уредба.но за 10тина дена ми се вижда невъзможно да ги науча...Ще бъда много благодарна,ако има кой да ме насочи.Ако желаете пишете ми на ЛС :)
frenchi
Младши потребител

Мнениеот gnet88 » 22 Юли 2012, 19:02

ДОБРИ ХОРА,
Ще участвам и аз в конкурсите.
Ама моля Ви се посочете поне 5-6-7 въпроса на теста за професионална подготовка.
Безпределно ми е ясно ,че няма да ми се падне точно този въпрос ,но все пак ще се ориентирам малко в подготовката си.
Ако не Ви затруднява ,посочете 2-3 въпроса поне извън закона за митниците и правилника за прилагането му.
Та 20 места са много!Ще опитам все пак.
При почти 300 желаещи за 20 места-нещо ми светва лампата.
И така ,моля-точните въпроси,разбира се не е необходимо отговорите.
gnet88
Нов потребител

Мнениеот juji83 » 23 Юли 2012, 10:18

Здравейте, и аз ще се явявам на изпит след седмица. А материала ми се вижда малко множко, особено правилника за прилагана за закона за митниците. Моля за съвет, на кое да се наблегне и долу-горе какви въпроси се падат. Ако знаете разбира се :D
juji83
Младши потребител

Мнениеот impressed » 23 Юли 2012, 11:49

:|
Последна промяна impressed на 09 Авг 2012, 22:59, променена общо 1 път
Завърти си очите и си погледни между ушите!
Аватар
impressed
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити