- Дата и час: 26 Ное 2024, 15:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Не искат да ми платят
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Не искат да ми платят
На 2 май ме назначиха на трудов договор,всичко,както си е реда.Обаче нещата не потръгнаха и аз съобщих на работодателите си,че желая да напусна.
Няколко пъти ги попитах кога ще си попълня молбата за предизвестие,а те все се подхилваха и ми викаха има време.Аз дефакто не знаех до кога ще работя.
Уточнявам,че заплатита са месец назад,т.е. на 21 юни сме взели за май месец.
Та идва деня за заплатите и какво да видя със 130 лв по-малко от обещаните 400.Още на момента им казах,че напускам.Те ми отговориха,че няма да ми платят за юни,понеже не съм си спазила предизвестието......НО молба за предизвестие на практика никъде не фигурира.
Вмятам още,че първо се подписваш на ведомоста,после ти дават парите,такава е практиката на работодателите.Та на ведомост 402 лв,взех 275
Вдигнах се аз и отидох в ИТ.От там устно ме увериха ,че на 20 юли ще си взема полагаемото ми се за юни месец.
Кажете ми какви са ми правата????
Няколко пъти ги попитах кога ще си попълня молбата за предизвестие,а те все се подхилваха и ми викаха има време.Аз дефакто не знаех до кога ще работя.
Уточнявам,че заплатита са месец назад,т.е. на 21 юни сме взели за май месец.
Та идва деня за заплатите и какво да видя със 130 лв по-малко от обещаните 400.Още на момента им казах,че напускам.Те ми отговориха,че няма да ми платят за юни,понеже не съм си спазила предизвестието......НО молба за предизвестие на практика никъде не фигурира.
Вмятам още,че първо се подписваш на ведомоста,после ти дават парите,такава е практиката на работодателите.Та на ведомост 402 лв,взех 275
Вдигнах се аз и отидох в ИТ.От там устно ме увериха ,че на 20 юли ще си взема полагаемото ми се за юни месец.
Кажете ми какви са ми правата????
- petrovaaa
- Младши потребител
Re: Не искат да ми платят
Лоша практика,първо следва роботодателят или длъжностното лице да преброи сумата пред вас както и вие ако искате и след това да подписвате.Иначе ,има риск да не ви плати дължимото.А ,и в правото сте си да посочите банка с което да ви превеждат сумите по трудовото ви възнаграждение с което лесно бихте доказали ,че не ви се внасят изцяло както е в случая с документи Чл.270 ал.3 КТ.
-
Pause - Активен потребител
petrovaaa написа:.....Вдигнах се аз и отидох в ИТ.От там устно ме увериха ,че на 20 юли ще си взема полагаемото ми се за юни месец..
Вие продължавате ли да работите там или просто спряхте?
На какъв трудов договор сте - срочен/безсрочен със срок за изпитване? ( тук наистина могат да настанат усложнения)
Писмена молба с входящ номер, обективираща предизвестие за прекратяване на отношението вие лично имате ли? ( в смисъл у себе си) ако да- от кога.
От отговорите на горните зависи дали ще си получите трудовото възнаграждение за последния отработен месец или ще дължите.
Pause написа:А ,и в правото сте си да посочите банка с което да ви превеждат сумите по трудовото ви възнаграждение
Това се случва с нарочна писмена молба, за каквато няма данни.
- Гост.
- Старши потребител
По точно е нарочно писмено искане по Чл.270 ал3 КТ.
-
Сигурен ли си, че го искаш?
- Гост.
- Старши потребител
Нямам в мен молба за предизвестие.Те трябваше да ми представят такава,за да я попълня аз.НО те не пожелаха.Дефакто,аз мога да кажа,че срока на предизвестието ми е изтекъл.Те няма как да докажат.
Не работя там от 21.06.2012г.
Първо бях на безсрочен,но после счетитата го промениха на срочен,за да отидя повече време на борсата
Първо бях на безсрочен,но после счетитата го промениха на срочен,за да отидя повече време на борсата
- petrovaaa
- Младши потребител
Проверете първо в трудовата си книжка и след това пишете.Че ,не се работи на нивото на закона все още е ясно.
-
Освободена съм по чл 325,т 4
- petrovaaa
- Младши потребител
petrovaaa написа:Нямам в мен молба за предизвестие.Те трябваше да ми представят такава,за да я попълня аз.НО те не пожелаха.Дефакто,аз мога да кажа,че срока на предизвестието ми е изтекъл.Те няма как да докажат.
Значи счетоводителката е направила врътка,във ваша полза.
-
В крайна сметка ще ми платят ли след проверката но ИТ.
- petrovaaa
- Младши потребител
Относително е ,спрямо работодателя .
И в действителност сега колко време ще имате право на борса в месеци? "Дали ,от там не ви компенсират".
И в действителност сега колко време ще имате право на борса в месеци? "Дали ,от там не ви компенсират".
-
http://www.noi.bg/benefits/benefits/101 ... /625-pokso ВЖ.таблицата по т.11 и не сте ли била подведена.Проверете си и трудовата книжка,може и да не ви е достигал стаж.
-
Pause написа:http://www.noi.bg/benefits/benefits/101-unemployment/625-pokso ВЖ.таблицата по т.11 и не сте ли била подведена.Проверете си и трудовата книжка,може и да не ви е достигал стаж.
Имам общо 6 г трудов стаж.Излезе ми дори решението от НОИ,че ще се изплаща обезщетение за безработица 8м.
- petrovaaa
- Младши потребител
Освен ,да се консултирате с адвокат по случая.
-
Ами,ще видя какво ще направят идния петък от ИТ и ако не стане нищо,ще се обърна към адвокат,да внесе иск в съда.
- petrovaaa
- Младши потребител
Здравейте отново.
Да разкажа за развръзката по моят случай.
В крайна сметка,благодарение на ИТ ми ес издължиха до последната стотинка.
Счетито на фирмата,каза,че шефката се постреснала,като я предупредили,че ще и правят проверки от ИТ.
Да разкажа за развръзката по моят случай.
В крайна сметка,благодарение на ИТ ми ес издължиха до последната стотинка.
Счетито на фирмата,каза,че шефката се постреснала,като я предупредили,че ще и правят проверки от ИТ.
- petrovaaa
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|