Здравейте искам да се обърна към компетентните юристи относно следния казус:
Съпругата ми е израснала при втория си баща(от 6 годишна възраст), но е запазила бащиното си име.Истинския и баща се жени повторно, има също дъщеря, от втората си жена, отново се развежда.Тъй като с времето се разболява психически, неговата майка го гледа доста години, до момента в който здравия и син почива на място и два дни след неговата смърт почива и тя.
Ситуацията е следната:Преживе смъртта на възрастната баба, тя е преписала апартамента на здравия си син , но с клауза гледане на болния син.И когато съдбата оставя болния човек сам -самичък, имота се оказва собственост на съпругата на починалия му брат, като дарение, чрез гледане.Болният човек почива 4(четири) години след кончините на майка си и брат си.
Въпроса ми е: в този ход на събитията двете му деца имат ли законова част от наследствения апартамент, или той изцяло остава собственост на жената на починалия му брат, който е трябвало да го гледа до живот с/у придобиването на собственост на имота му.Да се приеме факта . че макар деца на разведени родители, те запазват бащината си фамилия, и не са получавали и стотинка издръжка до навършване на 18 години.Също така жената(негова снаха) не е полагала никакви грижи към болния човек, който е живял тези 4 години в мизерия и нищета, дори бе погребан от социалните, понеже снахата бе в чужбина, а жена ми разбра за смъртта след като е погребан.
Благодаря за Вашите отговори, биха ми помогнали колкото и невеж да съм в тази област.Да знае съпругата ми дали има законово право да си търси наследството!Благодаря!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 16:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследствен имот, прехвърлен с право на гледане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наследствен имот, прехвърлен с право на гледане
За наследството не знам, трябва да се видят документите, но е имала пълното право да потърси баща си, не само наследството му.
- sunrise
- Активен потребител
Re: Наследствен имот, прехвърлен с право на гледане
тя го познаваше и често ходеше на гости у тях да види и него и бабата, но като разбра че всичко е прехвърлено на лелята, със гледане, поне бе спокоина че ще го гледат.като разбра , че човека е починал като куче на стълбите, и е живял в мизерия, а лелята е била в чужбина, дори и за погребение не се е прибрала. се амбицира да си търси наследството.Или по скоро аз я убеждавам да си търси нейното.А другата , втората му жена , се е заканила да си търси правата за детето до дупка, и тя сигурно ще разпита по адвокатските кантори, така че исках и аз да помогна на съпругата ми с инфо.
- noran
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|