- Дата и час: 26 Ное 2024, 15:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отпуски-Платен Годишен отпуск
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Отпуски-Платен Годишен отпуск
Имам запитване,положението е следното.Работих на трудов договор на 4 часа и съгласно него имам право на 10 дни платен годишен отпуск,който използвах,обаче фирмата прекрати дейността си,но още преди да ми бъде прекратен договора,аз сиу намерих работа и сключих трудов договор но вече на пълен работен ден-8часа,което предполага пък правото на 20 дни платен годишен отпуск,тук възниква моето питане дали имам правото на още 10 дни(разликата,тъй като съм ползвал останалите)при новия работодател съгласно това,че преминавам от договор на непълен работен ден към договор на пълен работен ден.Както и ако да да ме ориентирате в нормативната уредба за да си формулирам добре молбата.Ще съм благодарен,ако ми помогнете
- vslaveykov
- Нов потребител
Re: Отпуски-Платен Годишен отпуск
Здравейте.
Правото Ви на платен годишен отпуск независимо от продължителността на работното време по ТД се погасява при стария работодател- с ползването му или обезщетяването на същия при прекратяване на трудовото правоотношение. След като вече сте при нов работодател, имате право да ползвате отпуск пропорционално на отработеното време!И ако то също е 6 месеца, то ще имате право на не по-малко от още 10 работни дни отпуск.
Ползването на същия става по общия ред, който вече Ви е познат.
kazimirc4
Правото Ви на платен годишен отпуск независимо от продължителността на работното време по ТД се погасява при стария работодател- с ползването му или обезщетяването на същия при прекратяване на трудовото правоотношение. След като вече сте при нов работодател, имате право да ползвате отпуск пропорционално на отработеното време!И ако то също е 6 месеца, то ще имате право на не по-малко от още 10 работни дни отпуск.
Ползването на същия става по общия ред, който вече Ви е познат.
kazimirc4
- kazimirc4
- Потребител
Re: Отпуски-Платен Годишен отпуск
Благодаря за отговора имах известни съмнения,затова направих това запитване.Желая приятен ден
- vslaveykov
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|