начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Платен отпуск и напускане

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Платен отпуск и напускане

Мнениеот chkr0v » 04 Юли 2012, 08:47

Здравейте,

Работя на половин работен ден и съм студент. Използвах правото си на отпуск в размер на 20 раб. дни (от тази година) + оставащите ми 8 от предходната в началото на годината, като преди седмица работодателят пожела да ме "съкрати" по взаимно съгласие. При подобна ситуация, ако се съглася на такава раздяла, ще трябва ли да връщам някакви надвзети суми от полагащия ми се отпуск в случай, че не започна работа до края на годината? До колкото разбрах, законово не трябва да връщам нищо на никого ако започна работа до края на календарната 2012 година, като на новата няма да имам право на ползване платен годишен отпуск, тъй като вече съм го използвал при стария си работодател.
Трябва ли да се осигурявам за месеците, в които съм напуслнал работа, но съм с непрекъснати студентски права?
Какви други възможни изходи от ситуацията имам, предвид по-горе описаните обстоятелства?

Благодаря предварително!
chkr0v
Нов потребител

Назад към Трудово право