Здравейте, предстои ми да бъда съкратен поради закриване на предприятието (имам си предизвестие и всичко), но незнам имам ли право на помощи от бюрото по труда след като преди 2 години и половина пак бях регистриран там. Някой ми беше казал, че за да взимам 60% от заплатата трябва да имам 3 години непрекъснат трудов стаж, а моят е малко над 2 години.
Мерси предварително
- Дата и час: 26 Ное 2024, 15:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Право на помощи от бюрото по труда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Право на помощи от бюрото по труда
Необходимо е да имате най-малко 9 месеца осигурителен стаж през последните 15 месеца. Ако не са минали 3 години от предходното получаване на обезщетение за безработица обаче, имате право на минималния размер на обезщетението за срок от 4 месеца - по 7.20 лева на работен ден. До 7 работни дни от прекратяването на ТПО трябва да се регистрирате в Бюрото по труда.
За справка: чл.54а и 54б КСО.
За справка: чл.54а и 54б КСО.
- pesho_devnya
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|