начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

Трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов договор

Мнениеот iana_1 » 26 Юни 2012, 18:59

Здравейте,
Започнах сезонна работа като фризьор на 18 юни в един хотелски комплекс.Трудовият ми договор е за срок от 22 юни до 31 август. "Договорът е на основание на чл.68 ал.1 от КТ във връзка с чл.70 ал.1 със срок на изпитание 3 месеца и ал.2 в полза на работодателя." На 25 юни шефът ме уволни по телефона под предлог,че не работя качествено.За седемте ми работни дни имаше един-единствен клиент, който остана доволен -работа няма, но причина за това не съм аз. Днес шефът ми искаше трудовият договор, защото счетоводителят му бил подготвил документите за анулирането му - не го дадох Имам ли право на някакво обезщетение? В ТД е споменато за предизвистие по прекратяването му.
Благодаря предварително за отговора!
iana_1
Нов потребител

Re: Трудов договор

Мнениеот dobromirkd » 26 Юни 2012, 19:45

Имаш право на част от уговореното месечно трудово възнаграждение - толкова колкото се полага за 7 дни (предполагаемия срок на действие на договора). А съвсем друг е въпросът, че този договор не е още прекратен, тъй като трудовият договор се прекратява писмено (от момента на получаването на писменото изявление за прекратяването на договора). iana_1 ако искаш ми пиши на е-mail dobromir.k.d@abv.bg може да помогна.
dobromirkd
Потребител

Re: Трудов договор

Мнениеот iana_1 » 28 Юни 2012, 22:08

Здравейте!
Благодаря за отговора!
Ходих в Инспекцията по труда и там ми казаха да не давам договора.Говорих с една счетоводителка и тя ми каза,че договора може да се анулира до 7 дена в НАП - все едно не съм работила.Дадоха ми някой лев от работа-казаха за обезщетение (не че ми покриват разходите) и че съм била работила 1 ден.И ми се струва, че избързах и им дадох договора.Имам копие,но едва ли има някаква стойност.
Винаги съм работила за себе си и за първи път се сблъсквам с такъв проблем и можех да изкопча още пари заради унизителния начин, по който ме уволниха.
iana_1
Нов потребител

Назад към Трудово право