начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

ПУП отчуждително действие

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ПУП отчуждително действие

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юни 2012, 12:39

...Е да, но не всички са съгласни, като Вас, да ги управляват....

Само че правото да бъда управляван имплицитно включва в себе си и възможността да добия правото, аз да управлявам, а нали се сещате какво следва от това по отношение на неверниците като Вас!
Не бойте се! Kе живеем във времената на концлагерите, но пък в замяна на това демокрацията е изработила перфидни методи за въздействие върху съзнанието. Съвсем определено Вие сте продукт на тези методи!Аллах акбар!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 21 Юни 2012, 14:33

Знам ли защо в специализиран форум за Право се развива религиозен фундаментализъм. Имам предвид не само ислямската доктрина, но и църковната
maxilian.free.bg
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юни 2012, 14:54

kostadin_yordanov написа:Знам ли защо в специализиран форум за Право се развива религиозен фундаментализъм. Имам предвид не само ислямската доктрина, но и църковната

kostadin_yordanov Предвидим сте като движението на хлебарка при светлината на току що запалена лампа! Все пак в един от кратките моменти на обзела ме толерантност ето Ви два отговора
1.В основата на всяко право стои някаква вяра и;
2.Ако намирате че църковната доктрина се припокрива с Ортодоксалната вяра то ето Ви и малко освежителен текст направо от Конституцията
Чл. 13.
(1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
по този начин освен предишните въпроси а именно
:Що е "безобразие и цинизъм на политическите представители" и що е "правова държава"
Ви предстои да отговорите и що е "религиозен фундаментализъм". Само че едва ли последният Ви пост носи достатъчен заряд за да привлечете модерторите на форума за свои съюзници!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 21 Юни 2012, 15:30

Първо Вие „julyanvonemona“ остана да отговорите как ще продадете един частен имот, когато фактически той не може да се използва за частен и никой съответно няма интерес да го купи. Това е въпрос по темата и Вие не му отговаряте, защото очевидно такъв имот не може да се продаде, както твърдите

А на въпросите, които ми задавате за дефиниции на понятия си отговаряйте посредством съответните речници и специализирана литература. По всичко личи, че болшинството български граждани знаят какво е безобразие и цинизъм на политическите представители, само „julyanvonemona“ още не знае
maxilian.free.bg
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юни 2012, 16:05

никой съответно няма интерес да го купи. Това е въпрос по темата

1.Това с интереса е непроверено и несигурно поради което въобще не е събитие, а Ваше най-вероятно невярно предположение
2. Въобще не става въпрос за темата, ако забелязвате или май не забелязвате?
По всичко личи, че болшинството български граждани знаят какво е безобразие и цинизъм на политическите представители

3. По какво точно личи защото сте прав - наистина не знам!
Освен това думата "болшинство" е русизъм! Не ми е приятно, не само защото има общ корен с думата "болшевик"!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 21 Юни 2012, 16:28

julyanvonemona написа:
никой съответно няма интерес да го купи. Това е въпрос по темата

1.Това с интереса е непроверено и несигурно поради което въобще не е събитие, а Ваше най-вероятно невярно предположение
...

Добре, обяснете, ако обичате, как ще продадете един "частен" имот, който не може да се владее и да се използва за частен
maxilian.free.bg
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юни 2012, 16:35

Добре, обяснете, ако обичате, как ще продадете един "частен" имот, който не може да се владее и да се използва за частен
Въпросът Ви наистина не е по темата, но след като разполагам с правото да го продам, стига да искам винаги ще го продам на цената която някой ще го купи. Все ще се постигне среща на престациите на някакво ниво, но какво общо има това с отчуждителното (или не) действие на ПУП - Ваш ред е!
Забележка: Вие просто забравяте че тръгнахме от факта че имам право да се разпораждам с такъв имот, като го продам, а това е белег на собственост, ерго имотът не е отчужден, както диктува патологичнаото Ви упорство в мисленето
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 21 Юни 2012, 16:58

julyanvonemona написа:... след като разполагам с правото да го продам, стига да искам винаги ще го продам на цената която някой ще го купи. Все ще се постигне среща на престациите на някакво ниво, но какво общо има това с отчуждителното (или не) действие на ПУП - Ваш ред е!

Става въпрос за продажба, а не за даряване, независимо как юридически се оформя прехвърлянето. Но след като имотът не може да бъде владян и използван, а му се дължат съответните данъци и такси, няма кой (освен съответната публична администрация) да се съгласи и да му го подарите

Невъзможността да владеете и ползвате имота е резултат на отчуждителното действие, което ПУП-а фактически има и в случаи извън предвидените в чл. 16 на ЗУТ. Или Вие ще посочите нещо друго, от което произтича тази невъзможност (?)
maxilian.free.bg
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юни 2012, 17:33

Добре че ме подсетихте! Възможността да даря имота си също е изява на волята ми - белег не по малко явен по отношение продължаващото ми параво на собственост върху този имот
Не съм особено вещ в етологията на думите, но думата владеене има общ корен с думата власт и след като мога да продавам или дарявам значи имам власт да се разпореждам с имота си - отново и отново продължавам да съм му собственик.Най-накрая моят върнат по реституция във вътрешнокварталното пространство имот - или такъв по чл.62а ЗУТ (моля преди да пишете прочетете и осмислете до колкото ви е възможно нормата) аз мога да го аз мога да го озеленя, както и да построя в него детски катерушки, че и да събирам пари от майките давайки детските съоръжения под наем. Ако това не е владение собственост и пр. здраве му кажи! И престанете да се излагате с такива дърводелски (да ме извинят дърводелците) изрази като "да се използва като частен" защото това е все едно че казвате "отвор в дупка"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 21 Юни 2012, 17:43

А Вие не знаете от какво се състои правото на собственост, така ли (?); защо да владеете и да се разпореждате със собствеността е нещо различно

Колкото до катерушките, да, вижте -- може да си направите и малки, преместваеми купчинки от камъчета върху имота, например, и да разиграете някаква нова игра на топчета, така че да събирате по някоя стотинка и от малчуганите наоколо, само че това не означава, че владеете частна собственост
maxilian.free.bg
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юни 2012, 18:05

....само че това не означава, че владеете частна собственост....
Колко категорично само и с какъв апломб, и импозантно, като напълнен с хелий балон, ама ще пробием една малка дупчица в балона което ще Ви върне в иззходно положение, а именно че съгласно българската легислатура всичко това което Ви описах еднозначно се приема, като акт на владение и собственост върху имота. А аз като истински правоверен оставям лечението на болната Ви мисъл в ръцете на Всевишния! Ишн Аалах! Ще стане!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 21 Юни 2012, 21:16

julyanvonemona написа:... съгласно българската легислатура всичко това което Ви описах еднозначно се приема, като акт на владение и собственост върху имота. ...

Да владеете собствеността в случая означава най-малкото да можете да я оградите и в т.ч. да допускате в границите на имота само лица по Ваша преценка. Е, съгласно действащата легислатива, може ли частникът да огради законно принадлежащия му междублоков парцел, след като публичната администрация, в резултат на политическите амбиции на своето ръководство, си го е предназначила за обществени нужди
maxilian.free.bg
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юни 2012, 21:40

Много жалко е че не познавате елементарни разпоредби от българската регислетура но да! Предназначеният за мероприятията на публичната собственост мой имот имам право да оградя по предвидения от закона начин до деня в който бъда обезщетен.
Ако си придадете известна доза любезност мога да Ви посоча и точнатаа разпоредба за това!
Последна промяна julyanvonemona на 21 Юни 2012, 21:44, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Юни 2012, 21:44

kostadin_yordanov написа:
julyanvonemona написа:... съгласно българската легислатура всичко това което Ви описах еднозначно се приема, като акт на владение и собственост върху имота. ...

Да владеете собствеността в случая означава най-малкото да можете да я оградите и в т.ч. да допускате в границите на имота само лица по Ваша преценка. Е, съгласно действащата легислатива, може ли частникът да огради законно принадлежащия му междублоков парцел, след като публичната администрация, в резултат на политическите амбиции на своето ръководство, си го е предназначила за обществени нужди

А, Вие защо не отидете да живеете като някой отшелник в пещера или в гората, за да не Ви се налага да се съобразявате със социума - тоест с устройствени планове и изисквания, с намесата на съответните органи и институции във Вашия имот? И въобще досега не разбрахте ли, че абсолютна свобода няма нито в правния, нито в житейския смисъл? :roll:
Допълвам : ОУП Ви казва, имотът попада в еди - каква си зона, можете да строите еди - какви си постройки, примерно жилищни може, обаче промишлени - не може. Трябва да си спазвате нормите. В определени случаи можете да поискате изменение на ПУП, но съобразявайки се отново с нормативните разпоредби и с действащия ОУП, а не да си правите каквото си пожелаете, защото имотът си бил Ваш.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 21 Юни 2012, 21:59

kalahan2008 написа: ... По въпроса за апартамента и ателието, мисля, че разграничителният критерий е прост - ателието се ползва за творчески нужди, а апартаментът - за жилищни. Ясно е, че там, където човек живее, може и да твори, и обратното, но е важно коя от двете е основната дейност и докъде стига "творчеството" и откъде започва "живеенето".

1. "Ателие" се оказва идентично/синоним на "студио". А последното вече си е интернешънъл, разбира се от по-маловажните, небългарски говорящи :lol:
2. С julyanvonemona изглежда имате предвид онзи пъб до съдебната палата? Ама там вече не се ходи, пушенето е забранено.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 21 Юни 2012, 22:10

nk7702n написа:... да се съобразявате със социума - тоест с устройствени планове и изисквания ...

Предвид развития пазар на влияние не бих идентифицирал така смело мераците на социума с устройствените схеми и планове :lol:
Може би ще ти прозвучи освежително в таз лятна (вече) жега, ако баш пък парцела на дядо ти една прекрасна сутрин се окаже боЙдисан в зелено в някой естетически издържан от всякъде ОУП ... :lol: , в процедурата по който социумът може да бъде само страничен наблюдател :lol:
А на комшийката си остава бежов, барабар с курника и се запазва :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юни 2012, 22:11

Уважаема nk7702n изпреварихте поста ми със секунди но като го прочетете веднага ще разберете, че г-н kostadin_yordanov не може да живее извън социума. Той е крекинг-дериват на този социум и е дълбоко увреден от фикциите, които същият този социум му е създал. Извън него той ще се спихне като медуза изхвърлена на морски плаж. Самият факт че той не познава писанте правила на този социум е достатъчен атестат за правилността на съжденията ми! Извън социума се стремят да живеят истински свободните хора, тези които умеят да си извличат хляба от скалите и майката земя. Които знаят какво да правят в гората или пещерата. а kostadin_yordanov просто не знае. Там той ще загине! Там няма храна която да съдържа блуткажи и фикции, с които социума го захранва! Въобще не го обричайте на гибел, я вижте колко приятно се забавляваме с него
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юни 2012, 22:28

emilgrigorov На 02.04.1984г. изпуших последната си цигара. По ред причини помна тази дата! Независимо от това присъствието на компания от пушачи не ме притеснява! Иначе ако става въпрос за пиене на бира няма никатъв проблем! Стига бирата да е студена и класна, можем да го направим и в произволно избрана градинка или неоградения предназначен за нуждите на публичната собственост все още неотчужден и използван за "нуждите на частната собственост имот" на kostadin_yordanov :D :D :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Юни 2012, 22:30

julyanvonemona написа:Уважаема nk7702n изпреварихте поста ми със секунди но като го прочетете веднага ще разберете, че г-н kostadin_yordanov не може да живее извън социума. Той е крекинг-дериват на този социум и е дълбоко увреден от фикциите, които същият този социум му е създал. Извън него той ще се спихне като медуза изхвърлена на морски плаж. Самият факт че той не познава писанте правила на този социум е достатъчен атестат за правилността на съжденията ми! Извън социума се стремят да живеят истински свободните хора, тези които умеят да си извличат хляба от скалите и майката земя. Които знаят какво да правят в гората или пещерата. а kostadin_yordanov просто не знае. Там той ще загине! Там няма храна която да съдържа блуткажи и фикции, с които социума го захранва! Въобще не го обричайте на гибел, я вижте колко приятно се забавляваме с него

:lol: Пак ме развесели с тоя пост!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Юни 2012, 22:35

emilgrigorov написа:
nk7702n написа:... да се съобразявате със социума - тоест с устройствени планове и изисквания ...

Предвид развития пазар на влияние не бих идентифицирал така смело мераците на социума с устройствените схеми и планове :lol:
Може би ще ти прозвучи освежително в таз лятна (вече) жега, ако баш пък парцела на дядо ти една прекрасна сутрин се окаже боЙдисан в зелено в някой естетически издържан от всякъде ОУП ... :lol: , в процедурата по който социумът може да бъде само страничен наблюдател :lol:
А на комшийката си остава бежов, барабар с курника и се запазва :lol:

Сега го видях и тоя коментар, ами защо пък да не е по - цветно наоколо? Сивите, черните и белите тонове са присъщи за консервативните хора с неразвито въображение, а по - ярките - за творческите натури. :lol:
nk7702n
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация