Работя в хранителен магазин, като продавач конултант.Преди седмица припаднах на работа.прибирайки се, се договарям с управителката че няма да използвам болничен и че още на седващата смяна ще съм на работа. влизаме в спор ,че поставям фирамата в затруднено положение и че не бива никога да отсъствам от работа. след което управителката обявява работното място за свободно и започва да търси нов персонал. Разбирайки случайно за това тя ми отговаря, че здравето ми е по-важно от работата и че трябва да се погрижа, като си взема възможно най дългия болничен, а той като свърши ЩЕ ВИДИМ!
Виждайки, че увърта и няма да ме вземе обратно, устно се договорихме да прекратим по взаимно съгласие (тъй като имам ново предложение за работа във друга фирма)
Няколко дни след това ме по телефона ми казва, че е чула от хорски приказки, че аз и семейтвото и я клеветим и ме заплашва с дисциплинарно уволнение.
моите въпроси са: има ли право да наложи това уволнение при вече посочените събития?
има ли право да иска от мен ревизия, при положение че след мен тя и други лица са имали достъп до касата и работното място?
прави ли се въобще някъде нощна ревизия, изън работно време- защото тя била заета?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 15:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
заплаха от дисциплинарно уволнение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: заплаха от дисциплинарно уволнение
Май нещо сте стъпали на криво и сега "шефката" Ви крои шапка
- sarbijanac
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|