начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

ползване на ученическа отпуска

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ползване на ученическа отпуска

Мнениеот muxata » 20 Юни 2012, 11:18

Здравейте, искам да попитам дали мога ли да ползвам ученически отпуск по чл.169 от КТ след като в момента съм на изпитателен срок 6 месеца при моя работодател. Завършвам магистратура, редовно обучение и ми предстой защита на дипломна работа. Работодателя ми разрешава ползването на ученически отпуск, но от отдела по човешки ресурси ми казват, че щом съм редовна форма на обучение нямам право да ползвам такъв вид отпуск. Моля помогнете. Предварително благодаря.
muxata
Нов потребител

Re: ползване на ученическа отпуска

Мнениеот chris3bg » 20 Юни 2012, 11:22

как така сте едновременно студент редовно обучение и на трудов договор?!
ползването на такъв отпуск става само след дадено писмено съгласие на работодателя. ако нямате такова - не се надявайте на отпуск от 1 месец за дипломмна работа.
chris3bg
Нов потребител

Мнениеот muxata » 20 Юни 2012, 11:59

Имам писмено съгласие, но от отдела по човешки ресурси в последствие ми казват, че нямам право на такъв вид отпуск. Искам да разбера дали имат право да ми отказват отпуск, след като имам писмено съгласие на работодател!
muxata
Нов потребител

Мнениеот n_hristozova » 20 Юни 2012, 12:36

Здравейте,

По начало този отпуск е възможен само за студенти, които са в задочна форма на обучение. Има съдебна практика в тази насока.
При съгласие на работодателя, според мен не би следвало да има проблем да ви пусне в такъв отпуск.

Късмет!
n_hristozova
Нов потребител

Назад към Трудово право