- Дата и час: 26 Ное 2024, 14:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОМОГНЕТЕ МИ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
ПОМОГНЕТЕ МИ
Здравейте! Имам следния проблем и питане към вас. На постоянен договор съм и в момента съм 45 дневен болни4ен докато родя(1,07,) на работа станаха проблеми за които имам вина аз. искам да попитам какво мога да направя да избегна евентуално дисциплинарно уволнение, поне да се размина с предупреждение за уволнение. и ако се стигне до него все пак да ми кажете ще могат ли да ми изплащат болни4ни или не. Моля кайете ми 4е ще се побъркам ве4е
- monka12
- Нов потребител
Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
Успокойте се ! За вас предстои такова важно събитие, каквото е раждането на дете! От гледна точка на Кодекса на труда/съкр.- КТ/, Работодателят няма право да ви уволни дисциплинарно без съгласието на Инспекцията по труда - чл.333, ал.5 от КТ. Ако въпреки това го направи, уволнението може да бъде оспорено чрез Иск по чл.344 ал.1 от КТ, подаден до съответния Районен съд. Каквото и да сте направили, надявам се Работодателя, с оглед състоянието в което сте да не предприеме действия за уволнението Ви.
- neutralen
- Активен потребител
еми да чака ме, но някак си немога да не се притеснявам. 4ета из форума и ве4е мн се оплетох. незнам каквото и да стане дали ще мога да си взимам 90% -то майчинство едната година. аз за това ме е по страх от колкото за работата. Поне аз го тълкувам така според Чл. 52. Чл. 50 от ксо ще полу4чавам или се бъркам нещо
- monka12
- Нов потребител
Щом толкова се тревожите, значи положението не е за форумите, а си взимате документите, които са при вас и отивате на консултация при адвокат. Колегата neutralen ви е дал отговора, който може да се изведе от представените от вас данни тук.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
мен по скоро ме интересува дали ще имам майчинство а не уволнението за това 4ета и пиша тук
- monka12
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|