начало

Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС

Обезщетение при напускане

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезщетение при напускане

Мнениеот hristinkaaa » 13 Май 2012, 14:15

Здравейте, надявам се да получа съвет. Работя от година и 4 месеца в една фирма, и получих предложение за работа от друга фирма, с много по-високо заплащане. Уведомих необходимите хора и се опитах да подам молба за напускане по взаимно съгласие, която ми беше отказана.Опитах да говоря с тях, и да намерим компромисен вариант, да обуча човек за позицията и т.н , но не отстъпиха докато не стигнахме до варианта с неустойките. Тъй като по договор предизвестието е 2 месеца, от които аз не спазвам 24 дни, очаквах някаква поносима сума, с която да си стиснем ръцете, но те ми искат 1300 лв. Брутната ми заплата е 1000 лв. :? Сега разглеждам договора си и виждам, че има точка за прекратяване на трудовото право отношение, в която е упоменато, че договора може по всяко време да се прекрати по взаимно съгласие, както и че срока за предизвестие е 2 месеца,но никъде не пише нищо за размера на неустойките.При положение ,че не съм сложила подписа си под условие, уговарящо размера на неустойките има ли в закона текст, по който те могат да ме задължат да платя исканата от тях сума? Благодаря предварително!
hristinkaaa
Нов потребител

Re: Обезщетение при напускане

Мнениеот neutralen » 13 Май 2012, 19:25

В случая обезщетението се изчислява по реда на чл.220 от КТ. За "неустойка" при трудови договори не може да се говори изобщо, така че не могат да ви търсят "неустойка".
neutralen
Активен потребител

Назад към Трудово право