начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

моля за съвет

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за съвет

Мнениеот svilen_s » 11 Май 2012, 21:03

Здравейте.

Ситуацията е следната, работя в училище, където директорката е отвратителен човек и интригант.
Аз и колегите ми буквално бяхме подложени на психически тормоз - госпожата кара тежък постменструален синдром и има моменти, когато не си мери думите и обижда всички ни - аз съм пръдльо, дамите са ......... и т.н.
Търпим я защото кризата е голяма и нямаме къде да отидем, а и тя е човек "с връзки" и е несменяема, веднъж сме опитвали дори да я махнем, но не се получи.
Закупих си миникамера и заснех четири ситуации с отвратителното държание на госпожата срещу мене и срещу колеги.
Спокойно може да бъде освидетелствана и настанена в приют за душевноболни, според записите само.
Ясно личи, че вменява вина, води абсурдни монолози, подплатени със солидни обиди и заплашва с уволнение за добър ден.
Никакъв микроклимат на работното място, а това се отразява пряко на учебния процес.
Страхувам се, защото тя наистина разполага и с пари, и с връзки.
Какво мога да направя срещу нея?
Мислех да ги публикувам в интернет, но ми се струва детинско, както и да пиша до Софийските вестници.
Не съм сигурен, че и да заведа дело за обида срещу нея ще е успешно. Най много да ме махне от работа и да ми напише лоша препоръка, тъй че да не си намеря работа в училище никога.
А аз обичам професията си.
Какво да правя?
svilen_s
Нов потребител

Re: моля за съвет

Мнениеот nasso_5 » 11 Май 2012, 22:03

обичай професията си...както написа...
Когато събереш смелост пиши отново.....иначе това се казва донос!
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Назад към Трудово право