начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

Трудово дело

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудово дело

Мнениеот pesho_devnya » 17 Апр 2012, 12:53

В заповедта за прекратяване на ТПО е записано: основание: чл.328, ал.1, т.3 от КТ; причини: предизвестието да не се отработва; да се изплатят обезщетения съгласно чл.224 и чл.222 от КТ. Последните са начислени и изплатени на съответните падежи.
На 9 април 2012г. предявих иск с правно основание чл.220 от КТ. На 17 април работодателят ми предлага да изплати претендираното обезщетение срещу оттегляне на иска. Как да постъпя след като се убедя, че е извършен превод по банковата сметка? Оттегляне на иска? Отказ?
pesho_devnya
Младши потребител

Re: Трудово дело

Мнениеот Pause » 17 Апр 2012, 16:33

По мое мнение оттегляне на иск ,но трябва да се внимава за процесуалните срокове особено при оттеглянето - до приключване на съд.заседание по първото дело ,или със спогодба да ви поканят ,да си решите частноправния спор.Отказ от иск съществува вероятност да си навредите ,като впоследствие загубите възможност да сезирате съда.Изборът е ваш и при двата случая! :D
Чл.232,233,234 ГПК
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: Трудово дело

Мнениеот pesho_devnya » 17 Апр 2012, 16:48

Благодаря Ви! И аз мисля, че оттегляне на иска на основание чл.232, изр.1-во от ГПК, е най-правилно в случая, а и разноски не търся.
pesho_devnya
Младши потребител

Назад към Трудово право