- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод по взаимно съгласие?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
развод по взаимно съгласие?
здравейте, моля за малко помощ - интересувам се колко е първоначалната такса за развод по взаимно съгласие - 25 или 40 лева. И искам да попитам откъде се вземат - сведение, статистическа карта, декларация за семейно положение?
- robi_smith
- Нов потребител
Re: развод по взаимно съгласие?
вижте тарифа № 1 за таксите в съдебната система
- boiko_62
- Потребител
От сайта на Софийски районен съд.
- fighter
- Потребител
благодаря, но там намерих само декларация за семейно и мат. положение и имущ. състояние и Съобщение за прекратен граждански брак. Май трябва и още нещо - статистическа карта и сведение. Направо ужас
- robi_smith
- Нов потребител
не знам дали няма да е смешно , но да не би статистическата карта и сведенияте за съпрузите да се съдържат в самото СЪОБЩЕНИЕ за прекратяване на брака. В сайта на Софийски, а и на другите съдилища има само Декларация за имотно състояние и нищо друго
- robi_smith
- Нов потребител
robi_smith написа:здравейте, моля за малко помощ - интересувам се колко е първоначалната такса за развод по взаимно съгласие - 25 или 40 лева. И искам да попитам откъде се вземат - сведение, статистическа карта, декларация за семейно положение?
25 лв. - чл. 16 Тарифа ГПК, подава се само съобщение за прекратен брак в 2 екземпляра, другото са глупости ....
- marti_gor
- Потребител
ами лошото е, че аз питах в районния съд и оттам ми казаха, че не може без да попълним тези книжа с жена ми
- robi_smith
- Нов потребител
не ги слушайте от РС, те нищо не разбират, само Съобщ. за пр. на брака, в 2 екз. /и аз не знам защо два?/ - молба+споразумение по чл. 51 и се развеждате благополучно
- marti_gor
- Потребител
marti_gor написа:не ги слушайте от РС, те нищо не разбират, само Съобщ. за пр. на брака, в 2 екз. /и аз не знам защо два?/ - молба+споразумение по чл. 51 и се развеждате благополучно
Така ли? Е, ако е така няма да го бъде това прекратяване, защото само съобщението е недостатъчно, защото целия комплект статистически сведения съдържа освен него и декларации от съпрузите за имотно и прочее състояние и сведение по ПМС № 15.
А, защо в два екземпляра?- заради чл.75 т.3 от правилника за дейността на съдилищата.
Та, от РС казвате не разбирали?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:marti_gor написа:не ги слушайте от РС, те нищо не разбират, само Съобщ. за пр. на брака, в 2 екз. /и аз не знам защо два?/ - молба+споразумение по чл. 51 и се развеждате благополучно
Така ли? Е, ако е така няма да го бъде това прекратяване, защото само съобщението е недостатъчно, защото целия комплект статистически сведения съдържа освен него и декларации от съпрузите за имотно и прочее състояние и сведение по ПМС № 15.
А, защо в два екземпляра?- заради чл.75 т.3 от правилника за дейността на съдилищата.
да така е, права сте, но ако пусне документите без вторичните простотии, нещата пак ще минат. Аз декларациите обаче наистина умишлено не ги попълвам, особено при взаимно съгласие, но нека да попълни човека всичко по 2 пъти, че да са доволни деловодителките!
- marti_gor
- Потребител
poli_g написа:marti_gor написа:не ги слушайте от РС, те нищо не разбират, само Съобщ. за пр. на брака, в 2 екз. /и аз не знам защо два?/ - молба+споразумение по чл. 51 и се развеждате благополучно
Поли, от коя година е това ПМС 15.? Вероятно там ще е и бланката сведения! в мрежата такава бланка не можах да открия, а ако до понеделник не подам молбата в съда жена ми може да вземе да размисли
- robi_smith
- Нов потребител
бланката я има в АПИС или СИЕЛА, но ако пуснеш молбата и без нея, то е все тая - развод! липсва законово изискване за подаване на тези простотии нека от съда да си ги попълват!
- marti_gor
- Потребител
robi_smith написа:....Поли, от коя година е това ПМС 15.? Вероятно там ще е и бланката сведения! в мрежата такава бланка не можах да открия, а ако до понеделник не подам молбата в съда жена ми може да вземе да размисли
Съобщението за прекратен в два екземпляра, защото единия се изпраща в общината, ведно с решението. Останалите бумаги, ако нямате деца от този брак ( означава, че няма да участват в производството представители на ДСП-ОЗД) не са нужни.
- Гост.
- Старши потребител
Поли, много благодаря! но вижте каква бланка изтеглих от сайта на Софийски Районен Съд, която вероятно е 2 в 1 - съобщение за прекратен брак и сведения за съпрузите, вероятно 2 в 1. Ако попълним нея в 2 екземпляра, има ли нужда от пратените от вас сведения?
- robi_smith
- Нов потребител
robi, най-добре е да подадете от всичките бланки. Но пак казвам - според мен това не е ваше задължение! Съдът може само и единствено да утвърди или да не утвърди СПОРАЗУМЕНИЕТО със съпругата ви. Като подавате документите попитайте служителките искат ли и още нещо - и ако поискат знайте, че не са прави , но им угодете и те са хора
- marti_gor
- Потребител
http://www.youtube.com/watch?v=[youtube2][/youtube2]
- marti_gor
- Потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|