Провокиран съм от това заглавие "Отмениха уволнението на съдия Деница Урумова" и от посочените "мотиви" на съда - "магистратката е излъгала / което в конкретния случай е попълване и представяне пред общинските власти на документ с нявярно съдържание ерго представлява престъпление/ но го е направила ПРЕДИ да стане магистрат ??!!
Та ми изникнаха едни въпроси ...
Дали непочтеността и безчестието зависят от заеманата длъжност ?
Ненаказаното престъпление поради давност прави ли извършителя почтен човек с "чисто минало" ?
Когато простосмъртният стане "съдия" това дали изтрива миналите му прегрешения и го прави недосегаем за всички времена - минало ,настояще и бъдеще ?
Дали "уважаемият съд" ще реши пак така ако се окаже за някой магистрат, че преди да стане такъв е извършил убийство , изнасилване ,палеж , грабеж и пр. ?
Къде и кога се извършва ампутацията на съдийския морал ,почтеност и здрав разум ?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съдебната власт и "безчестието на кадрите"
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съдебната власт и "безчестието на кадрите"
Много силни думи, внушението е едно, но фактите... са други: http://www.sac.government.bg/court22.ns ... enDocument
Ако си пишкал накриво преди ... 20г., и сега те назначат за магистрат- носиш ли дисциплинарна отговорност за миналото си?
Поредния кьорфишек от ВВС.
Ако търсиш жертвен агнец- ей, го на:
Но колективната отговорност не е отговорност- предложение на ОС( поне 10души), а кмета се разписва по сделката. Кой е виновен?- този дето ръфа от баницата или тоя дето безропотно е склонил да я даде?
Когато искаш нещо свръх( очевадно да е нещо, което не ти се следва) от съда, какъв се квалифицираш- непочтен, неморален, непрофесионален, несъстоятелен, или просто си казваш- от съд вс. се иска, пък каквото ти даде?
И ние си имаме етичен кодекс, нали.
На 15.01.2004 год. в Община - Приморско е подала молба-декларация за учредяване право на строеж върху имот - общинска собственост. Съобщението за постоянен адрес в гр. Приморско, ул. "Стара планина" № 7 е от 17.10.2006 год. Тя е едно от 254 - те картотекирани лица с жилищна нужда, съгласно изготвена Картотека на Община - Приморско. Със заповед № 539/ 10.05.2007 г. на кмета на Община - Приморско, на Деница Урумова е отстъпено право на строеж върху общински парцел. На 28.06.2007 год. е сключен договор с общината за учредяване право на строеж, осъществен при условията на преференциалната процедура за лица с жилищна нужда на територията на общината (а не за категория "социално слаби"), съгласно действащата към този момент Наредба за придобиване, стопанисване, управление и разпореждане с общинско имущество на ОбС - Приморско. На 26.08.2009 год. на Деница Урумова е издадено разрешение за строеж въз основа на учреденото ограничено вещно право. Започнали са строителни работи.
Урумова като магистрат, т.е. считано от 15.06.2009 година
Ако си пишкал накриво преди ... 20г., и сега те назначат за магистрат- носиш ли дисциплинарна отговорност за миналото си?
Поредния кьорфишек от ВВС.
Ако търсиш жертвен агнец- ей, го на:
На 29.10.2009 год. на заседание на ОбС-Приморско е приет доклад, изготвен от назначена временна комисия за проверка на отстъпените права на строеж върху общинска земя за периода 2003 - 2007 година, които са общо 350. Проверени са 29 договора, като по 14 от тях е прието, че има нарушена процедура, между които е и сключения договор с Деница Урумова.
Но колективната отговорност не е отговорност- предложение на ОС( поне 10души), а кмета се разписва по сделката. Кой е виновен?- този дето ръфа от баницата или тоя дето безропотно е склонил да я даде?
Когато искаш нещо свръх( очевадно да е нещо, което не ти се следва) от съда, какъв се квалифицираш- непочтен, неморален, непрофесионален, несъстоятелен, или просто си казваш- от съд вс. се иска, пък каквото ти даде?
И ние си имаме етичен кодекс, нали.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря за фактическата информация .Обаче ...фактите пак си остават същите.
Значи между 2004 и 2009 год. има едни 5 години а не 20 !
"Тя е едно от 254 - те картотекирани лица с жилищна нужда, съгласно изготвена Картотека на Община - Приморско."
Остава да ми обясниш защо ти не си едно от тези "картотекирани лица с жилищна нужда" и въз основа на какви нарочни и лично подадени документи става това картотекиране.
То пък да не вземе да излезе, че вместо прокуратурата да се заеме по 309 НК случаят да е удобно "замазан" от ВСС с едното уволнение дето сега го отменят.
И що квалифицираш подаване на документ с невярно съдържание/за местожителство в място където не живееш/ пред общинската власт с цел бъдеща материална облага за "пишкане накриво". Тва дето го направи една "Калинка" преди година с фалшивата диплома да не би да е нещо по-различно ?
Чак сега ми стана ясно защо като ходя из някои "богуугодни местенца" ми мирише на "пишкано". Доста парцелчета по Черноморието са раздавани след "криво пишкане".
И за каква "колективна отговорност" си приказваме. Решенията в тези случаи се вземат от Общ.съвет по предложение на кмета въз основа на документи а кметът после издава заповедта.Не е работа на общинарите да проверяват кой лъгал и кой не като се е писал жител на града.
"или просто си казваш- от съд вс. се иска, пък каквото ти даде?
И ние си имаме етичен кодекс, нали."
Цъ, предполага се съдиите да са високоморални , житейски опитни ,професионално подготвени и с еднакъв аршин към всички. И нищо не "дават" - от тях се иска само законосъобразна и вярна преценка. Щото ако приемем, че "дават" означава и че срещу това "вземат".
Защо намесваш "нашия етичен кодекс". Съдебните решения може и да имат СПН но никой не може да забрани и отмени бъдат коментирани , анализирани и да им се дава оценка от всяка една гледна точка.
Откога магистартите станаха богоравни ? Ми тя и Библията е подлагана на критика и отричане .
- geovan
- Потребител
На 2 съм на семинар в твоя вилает - ако толкоз ти е интересно ще го изчоплим и този "теологичен" въпрос( аз си мисля, че има къде по-приятни правни теми), но си стигнал до истината:
Сега разбираш защо нарекох действията на ВСС за кьорфишек- защото това не е основание за дисциплинарна отговорност( което не изключва наказателната такава, ако не е погасена по давност- не ми се проверява).
При толкоз юристи във ВСС някак тази малка, но съществена, грешчица добива различен нюанс. Мисли, че да не развивам артрит на пръстите.
п.п. Само ако настояваш- още малко хляб за евентуалния спор:
http://www.sac.government.bg/court22.ns ... enDocument
То пък да не вземе да излезе, че вместо прокуратурата да се заеме по 309 НК случаят да е удобно "замазан" от ВСС с едното уволнение дето сега го отменят.
Сега разбираш защо нарекох действията на ВСС за кьорфишек- защото това не е основание за дисциплинарна отговорност( което не изключва наказателната такава, ако не е погасена по давност- не ми се проверява).
При толкоз юристи във ВСС някак тази малка, но съществена, грешчица добива различен нюанс. Мисли, че да не развивам артрит на пръстите.
п.п. Само ако настояваш- още малко хляб за евентуалния спор:
- Гост.
- Старши потребител
Впечатлен съм. Правото не било наука а религия. Двете решения много приличат на лекции по Ау-химия. И ние ще дадем нещо на света. Може да открием филисифския какмък. Успех.
- rashko
- Потребител
Здравей те,аз съм съвсем нов член на форума и се включих заради един мой проблем
от 2009г водя неописуема битка с бившия си работодател,в мое отсъствие прави инвентаризация на обекта(магазин)и начислява огромна липса на пари и стока(което е необяснимо).Не присъствах на ревизията заради здравословни проблеми,ден след изписването ми(аз сам с болкоуспокояващи,след тежка операция перитонит)вкъщи ме посетиха колегите ми и собственика на обекта.Донесоха ми ревизионния акт за разписване,разписах го въпреки че се опитвах да разбера как се е случило всичко и защо ме обвиняват за липсите,като преди да постъпя в болницата бях изпратена в друг обект и не мога да обесня липсите,мен ме е нямало,но от болките,стреса и нападките разписах.Мислех си след като се възстановя ще се изясни всичко,все си мислих че е грешка,но две седмици по-късно разбирам от колегите че сме разписали запис на заповед,онемях и започнах война с богатите.Така го наричам аз, нямах пари за адвокати тръгнаха делата срещу мен,тъй като не платих парите преписани ми по запис на заповед и продължавам да се боря.Минах всички инстанции,включително и ВКС,спечелих районен съд,имам доказателство за всяка моя дума и твърдение,како писмено така и свидетели,а те имат колегите които са му подчинени и никакви писмени доказателства зад думите и твърденията си освен запис на заповед.На окръжен съд загубих тъй като роднинските взаимоотношения повлияха,а Темида била сляпа,да за нас неплатежоспособните .След като получих протокола от заседанието видях куп недоразумения пледоарията, която за записали в протокола на адвоката на ищеца липсваше в заседанието ,но в протокола подробно описана,как се получи питам аз,а моята невярна.Мисля си като обикновен гражданин,сам защитаващ правата си в съдебните зали по време на заседание камерите действащи ли са?И какво да направя ,как да постъпя?Решена съм да продължа към висшия съвет,аз загубих спокойствието си ,време е да се обезпокоят и останалите от сагата.Сигурно малко прекалих с обясненията,но ако някой се позаинтересува всичко съм подготвила като материал и делото е сортирано,само някй да има йелание да ми помогне и посъветва!!!
от 2009г водя неописуема битка с бившия си работодател,в мое отсъствие прави инвентаризация на обекта(магазин)и начислява огромна липса на пари и стока(което е необяснимо).Не присъствах на ревизията заради здравословни проблеми,ден след изписването ми(аз сам с болкоуспокояващи,след тежка операция перитонит)вкъщи ме посетиха колегите ми и собственика на обекта.Донесоха ми ревизионния акт за разписване,разписах го въпреки че се опитвах да разбера как се е случило всичко и защо ме обвиняват за липсите,като преди да постъпя в болницата бях изпратена в друг обект и не мога да обесня липсите,мен ме е нямало,но от болките,стреса и нападките разписах.Мислех си след като се възстановя ще се изясни всичко,все си мислих че е грешка,но две седмици по-късно разбирам от колегите че сме разписали запис на заповед,онемях и започнах война с богатите.Така го наричам аз, нямах пари за адвокати тръгнаха делата срещу мен,тъй като не платих парите преписани ми по запис на заповед и продължавам да се боря.Минах всички инстанции,включително и ВКС,спечелих районен съд,имам доказателство за всяка моя дума и твърдение,како писмено така и свидетели,а те имат колегите които са му подчинени и никакви писмени доказателства зад думите и твърденията си освен запис на заповед.На окръжен съд загубих тъй като роднинските взаимоотношения повлияха,а Темида била сляпа,да за нас неплатежоспособните .След като получих протокола от заседанието видях куп недоразумения пледоарията, която за записали в протокола на адвоката на ищеца липсваше в заседанието ,но в протокола подробно описана,как се получи питам аз,а моята невярна.Мисля си като обикновен гражданин,сам защитаващ правата си в съдебните зали по време на заседание камерите действащи ли са?И какво да направя ,как да постъпя?Решена съм да продължа към висшия съвет,аз загубих спокойствието си ,време е да се обезпокоят и останалите от сагата.Сигурно малко прекалих с обясненията,но ако някой се позаинтересува всичко съм подготвила като материал и делото е сортирано,само някй да има йелание да ми помогне и посъветва!!!
- bl0ndi82
- Нов потребител
Здравей BlOndi много добре те разбирам , защото и аз имам проблеми със съдебната система - виж по надолу под теб "решение на ВКС - има ли справедливост ".мисля , че е крайно време да се опълчим срещу порочността в правораздаването .Да предприемем всенародна подписка за промяна в Закона на Съдебната власт .
- bijuto1980
- Младши потребител
Не мога да открия цитирания нормативен документ. Какво точно трябва да променяме в него?
- rashko
- Потребител
Какво се случва, когато председател и заместник председател на съд започнат да демонстрират финансово положение, което досега не са имали? Следят ли се тези неща, кой и как следи такива неща? Проверяват ли съпруга за да се види той какви доходи е декларирал през съответната година и дали неговите доходи и доходите на жена му като председател на съд отговарят на разходите, които са направили за маркови стоки, за екскурзии в чужбина и пр.? И какво правят проверяващите органи в борбата срещу корупцията в такива ситуации? Или може би си мислят, че е нормално с една съдийска заплата да се купуват дрехи Версачи, Армани и пр. и да се обикаля целия свят? Или е нормално ако се окаже, че всички тези неща са придобити чрез заеми от приятели? Ами тогава някой проверява ли доходите на хората, които изведнъж се оказва, че са готови да раздават необезпечени заеми на председатели и заместник председатели на съдилища? Защо все пак не се правят профилактични финансови проверки на председателите и заместник председателите на съдилища и техните съпрузи, както и насрещни проверки на евентуалните им заемодатели относно произхода на средствата, които надвишават приходите им?!
- neptun2007
- Нов потребител
Не влизам в полемики по тези темички, но е повече от нормално председател на съд, особено ако е окръжен да ходи с такива марки дрехи и да обикаля по света."Едната съдийска заплата" на тази длъжност е достатъчна за това.Това е с уговорка че не се изплаща кредит или кола на лизинг и ако там има големи разходи.Сега сигурно ще сме на зор, че от къде на къде пък тези съдии ще вземат заплати да си купуват такива дрехи и да ходят на малдивите примерно.Хем искаме някой да върши тежка, отговорна, рискована и напрегната работа, хем ако може да взема колкото да си плати сметката за парно и въобще да живее като скот.
По въпроса: проверките се правят от НАП и сметната палата, която проверява декларациите за имуществено състояние на всички магистрати.
По въпроса: проверките се правят от НАП и сметната палата, която проверява декларациите за имуществено състояние на всички магистрати.
- plamena26
- Потребител
Защо след като в юридическите среди на Варна, както и в София се носи мълвата, че заместник председателката на Варненския административен съд е хванатата на летище Шарл Де Гол с патрон в чантата си и е последвала не само митническа, но и полицейска проверка, не се самосезира Комисията по етика към ВСС и не изиска от френските летищни власти протоколите за проверките и изземването на патрона?! Не си ли дават сметка ВСС, че по този начин е уронен престижа на българската съдебна система, тъй като от този инцидент можеше да излезе ужасен политически проблем предвид нажежената ситуация във Франция заради терористичните актове?!
- neptun2007
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|