- Дата и час: 28 Ное 2024, 10:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СРЕЩУ ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ
|
|
Re: СРЕЩУ ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ
На никакви руснаци не трябва да се продава! Много ясно показвам, че забраната трябва да остане и да важи за ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ. Не знам от къде стигна до този извод.
И съвсем не искам да си я държим запусната. Напротив, земеделието винаги е било и трябва сега отново да бъде основен отрасъл в икономиката на България. Земята тук е безценна и фактът,че сега се пречи на българите да печелят от нея, не означава, че трябва да се подари на чужденците, за да могат те да печелят от нея.
Вобще по същество ще се изкажеш ли или ще пишеш само празни приказки? Май няма.
И съвсем не искам да си я държим запусната. Напротив, земеделието винаги е било и трябва сега отново да бъде основен отрасъл в икономиката на България. Земята тук е безценна и фактът,че сега се пречи на българите да печелят от нея, не означава, че трябва да се подари на чужденците, за да могат те да печелят от нея.
Вобще по същество ще се изкажеш ли или ще пишеш само празни приказки? Май няма.
- stavrev
- Потребител
Напълно съм съгласна съм с написаното от тебе. Имам само една забележка. Не зная откъде ти е информацията, но истината е, че в Сакар няма етнически турци !
- protekta
- Потребител
Пълни глупости, как албанец или турчин ще си купи земя като не му издават разрешение за постоянна местопребиваване. Какво ще я прави. Мислете с главите си. Освен това истински печелившата земеделска и "туристическа" земя нашите управляващи си я изкупиха отдавна и затова бавиха толкова закона - за да го направят на безценица.
Ако се купува нещо това ще са земи за вили, офиси по градовете и заводи на граждани от ЕС - какво му е лошото на това не разбирам????? Или очаквате германец да дойде и да окрупнява земеделска земя и да я култивира. Несериозно, но няма да е лошо да се случи!
Ако се купува нещо това ще са земи за вили, офиси по градовете и заводи на граждани от ЕС - какво му е лошото на това не разбирам????? Или очаквате германец да дойде и да окрупнява земеделска земя и да я култивира. Несериозно, но няма да е лошо да се случи!
- PGB
Нека да я купуват чужденците българската земя, нищо лошо няма, а ако се наложи ще направим една национализацийка - имаме опит.
- Panter
Е какво лошо не разбрах има в това като чужденците купуват земя, те не купуват държавата. Държавата и без това на никой не му трябва. Само дето дразнят някакви първобитни патриоти с изградени за години предрасъдъци.
- земледелец
Ами като не теб ни ти трябва държавата,какво има да разсъждаваш. Живей си волно без ограничения в някаква ничия земя. Ще те видим къде ще правиш това. Може би на Антарктида, но май и там вече всичко е разпределено.
Аз ще си остана с "предразсъдаците" в първобитния строй.
Аз ще си остана с "предразсъдаците" в първобитния строй.
- stavrev
- Потребител
Земята ни е една от най-плодородните в Европа, за твоя информация., така че може да се печели от нея, бъди сигурен. Който ти е казал обратното те е излъгал. Между другото е и най-евтините в Европа. Помисли малко върху това.
А относно изявеното ти желание тя да се изкупува и "оправя" от германци, бих те попитал би ли си продал жилището на германец и би лиживял под наем в него, само защото той може да го ремонтира по-добре от теб.
А относно изявеното ти желание тя да се изкупува и "оправя" от германци, бих те попитал би ли си продал жилището на германец и би лиживял под наем в него, само защото той може да го ремонтира по-добре от теб.
- яstavrev
Жал ми е за хубавата ни земя! Много! И ме е срам! На Райския кът край Каварна, който рекламира играча на голф при Слави, не че е лош човека, ме заведе клиент англичанин...................
- lu
Ще си купя земя в Германия или САЩ, там това е разрешено и за българи. Освен това имам пари да го направя защото не съм с първобитно мислене. Тук изобщо чета "патриотични" аргументи от които ме хваща срам че съм българин. Като ни е толкова ценна земята защо се продава по 100 лева декара и защо вятърът вее цяла година кощрава по нея, при толкова много патриоти дето могат да я гледат.
А немеца ако я купи ще я гледа. И защо аз да ходя на Антрактида, да си стегнат екскурзия дотам "патриотите ни". Тука скоро ще става Европа.
А немеца ако я купи ще я гледа. И защо аз да ходя на Антрактида, да си стегнат екскурзия дотам "патриотите ни". Тука скоро ще става Европа.
- земледелец
ООООООО,много хубаво ,че ще отидеш в Германия, за да видиш как стоят нещата там. Надявам се,че ще научиш мнението на германците за държавата и дали имат нужда от нея. Също, дали си мислят ,че Германия вече я няма и дали тяхната земя сега е само Европа.Дано поне малко се поучиш от тях. Ще бъде доволен. Можеш и да отидеш във Франция,където зем.производители се дотират много яко, а не се рекитират като тук. С твоя нихилистъчен мозък дано успееш да помислиш поне малко като европеец. Успех.
- яstavrev
Иди и виж! И тогава ще разбереш какво ще бъде да нямаш земя и корен. Иди, ако си способен обективно да сравняваш и да видиш и други ценности освен покупко-продажбата на земя и да разбереш как изглеждаме в техните оч, как ни възприемат. И ще запееш друга песен и българин да се наричаш, ще бъде първа радост за теб и ще мечтаеш да си тук.
Хубаво нещо е надеждата. Тук ще става Европа.... И какво? Какво очаквате?
Без земята си, държавата умира.
Хубаво нещо е надеждата. Тук ще става Европа.... И какво? Какво очаквате?
Без земята си, държавата умира.
- Moron
Умнико, защо тогава В ЦЯЛ СВЯТ НАЙ-УМНИТЕ И БОГАТИ МИЛИОНЕРИ (КОГАТО ТОВА СЪВПАДА) КУПУВАТ ЗЕМЯ или печелят пари, само за да ги вложат в повече земя?
Има и конкретни исторически примери за масови изкупувания на региони от чужденци (в Чили, например), да не говорим за албанците в Македония...
Самозалъгване е, че това няма да ни се отрази във всяка една сфера, и защо ще е на добре?- гаранция няма, анализът е сложничък. Не е за хора които виждат само в петилетки или 15-годишни периоди.
Прочети нещо и за правото в ЕС... ще ти светне, кой какви права има и на какви основания.
... човеци втора категория... вече сме били колективно!
Сори за апломба.
Иначе и аз имам такива клиенти (чужденци), като не мога да ги спра.. Но друго е, да купува ЮЛ, управлявано от чужденци. По-приемлив компромис.
Има и конкретни исторически примери за масови изкупувания на региони от чужденци (в Чили, например), да не говорим за албанците в Македония...
Самозалъгване е, че това няма да ни се отрази във всяка една сфера, и защо ще е на добре?- гаранция няма, анализът е сложничък. Не е за хора които виждат само в петилетки или 15-годишни периоди.
Прочети нещо и за правото в ЕС... ще ти светне, кой какви права има и на какви основания.
... човеци втора категория... вече сме били колективно!
Сори за апломба.
Иначе и аз имам такива клиенти (чужденци), като не мога да ги спра.. Но друго е, да купува ЮЛ, управлявано от чужденци. По-приемлив компромис.
- tvalchev
- Младши потребител
Това е много елементарно мислене. Естествено, че никой няма да нарами земяната, но тя просто няма да е българска - щесе превърнем в колония.
Я помисли - какво ще стане, ако някои /например турци/ купят земеделската земя и не я обработват - ще си внасяме всичко от Турция, нали?
И други примери. Чужденците с няколко заплати ще изкупят хубави терени, ще построят хотели и ще ни ги дават под наем, но само ако искат.
Помните ли какво бе преди време с к.к. Русалка - там българи не можеха да стъпват, беше само за французи.
Чужденците не са полезни за България на този етап - какво стана с БГА Балкан и с другите велики приватизации.
Я помисли - какво ще стане, ако някои /например турци/ купят земеделската земя и не я обработват - ще си внасяме всичко от Турция, нали?
И други примери. Чужденците с няколко заплати ще изкупят хубави терени, ще построят хотели и ще ни ги дават под наем, но само ако искат.
Помните ли какво бе преди време с к.к. Русалка - там българи не можеха да стъпват, беше само за французи.
Чужденците не са полезни за България на този етап - какво стана с БГА Балкан и с другите велики приватизации.
- sos sos
Стамболов е бил велик, защото е изкупил железниците и банките от чужденците и ги е направил български.
Сегашните управници са предатели, които продават всичко за дребни стотинки против националния интерес.
Когато доходите в България се изравнят с тези в Германия, Холандия, Испания и другите държави от Европа, тогава би могло да има равнопоставен пазар за земята и имотите. Но сега, когато получаваме по 200 евро, а квадратен метър жилище струва 800 евро - за какво говорим.
Та има села в които къща с двор се продават за 2000 лева, а пенсията за един месец на англичанин е два пъти повече. С една пенсия - две къщи. Защо нашите пенсионери не си купят с една пенсия две къщи на Острова, а?
Защо това никой не го поставя във вестниците, а само се поставят в ролята на мазни подлоги при глупостите на "мастите" юристи" в парламента. Съжалявам и се срамувам, че Герджиком ми е бил преподавател - не мога да повярвам, че един юрист като него толкова лесно може да извърви пътя по стълбата на Смирненски, но нека знае, че още никой не е написал продължение - слизане от стълбата, защото няма слизане - има сгромолясване.
Сегашните управници са предатели, които продават всичко за дребни стотинки против националния интерес.
Когато доходите в България се изравнят с тези в Германия, Холандия, Испания и другите държави от Европа, тогава би могло да има равнопоставен пазар за земята и имотите. Но сега, когато получаваме по 200 евро, а квадратен метър жилище струва 800 евро - за какво говорим.
Та има села в които къща с двор се продават за 2000 лева, а пенсията за един месец на англичанин е два пъти повече. С една пенсия - две къщи. Защо нашите пенсионери не си купят с една пенсия две къщи на Острова, а?
Защо това никой не го поставя във вестниците, а само се поставят в ролята на мазни подлоги при глупостите на "мастите" юристи" в парламента. Съжалявам и се срамувам, че Герджиком ми е бил преподавател - не мога да повярвам, че един юрист като него толкова лесно може да извърви пътя по стълбата на Смирненски, но нека знае, че още никой не е написал продължение - слизане от стълбата, защото няма слизане - има сгромолясване.
- sos sos
Аз съм виждал и Германия и Америка и то достатъчно. Добре е тези дето четат Стамболов, Смирненски и икономика базирана на селскостопанска земя от 18-ти век да почнат да четат и по-съвремени неща - малко по-сложни са но с повече труд се разбират.
И една добра новина, чух че Бил Гейтс няма да идва да изкупи земята в БГ (не му стига акъла колко е изгодно), та спете спокойно.
И една добра новина, чух че Бил Гейтс няма да идва да изкупи земята в БГ (не му стига акъла колко е изгодно), та спете спокойно.
- земледелец
Браво, че си виждал други държави, но и ние сме ги виждали.
Като си бил в Германия и в Австрия - колко полуечават хората там и колко тук.
Толкова ли е сложно да се разбере, че днес няма колонизация като в миналите векове, а средствата са икономически.
Защо Чехия и Унгария могат по-добре дасе интегрират в Европа от нас.
Защо Унгария не разрешава продажба на земя на чужденци, а ние даваме?
Хубаво да си бил в Европа, но не като мияч на чинии, а да си бил там като равен с равен и тогава да се говори.
Поработи една годинав адвокатска кантора в Германия и пак може да си говорим.
Като си бил в Германия и в Австрия - колко полуечават хората там и колко тук.
Толкова ли е сложно да се разбере, че днес няма колонизация като в миналите векове, а средствата са икономически.
Защо Чехия и Унгария могат по-добре дасе интегрират в Европа от нас.
Защо Унгария не разрешава продажба на земя на чужденци, а ние даваме?
Хубаво да си бил в Европа, но не като мияч на чинии, а да си бил там като равен с равен и тогава да се говори.
Поработи една годинав адвокатска кантора в Германия и пак може да си говорим.
- sos sos
Поработвал съм повече от година и не като мияч. Не виждам от къде следва, че като е имало колонизация и сега трябва да има. Пък като не я виждаме, значи е в друг вид. Ама, че логика. Това по постулата "нищо не се губи" ли е ?
То света не е справедлив, много немци и американци също се явяват "експлоатирани" от сънародниците си. Аз обаче предпочитам да ме "експлоатира" немец отколкото българин, ако немеца ми плаща повече. Аналогично, по-добре парче земя в България да го вземе немец, ако плати повече, гледа го по-добре и дава повече данъци за българите. А то какво се получава, разни "патриоти" ми пропагандират "патриотизъм", приватизират наши предприятия и земя на безценица, след което взимат работници с 2 деца по на 200лв заплата, не могат да управляват собствеността, не плащат данъци - а бе провеждат геноцид от всякъде спрямо собствения си народ и продължават да пеят за "патриотизъм" защото така е най-удобно, макар и не най-човешко.
То света не е справедлив, много немци и американци също се явяват "експлоатирани" от сънародниците си. Аз обаче предпочитам да ме "експлоатира" немец отколкото българин, ако немеца ми плаща повече. Аналогично, по-добре парче земя в България да го вземе немец, ако плати повече, гледа го по-добре и дава повече данъци за българите. А то какво се получава, разни "патриоти" ми пропагандират "патриотизъм", приватизират наши предприятия и земя на безценица, след което взимат работници с 2 деца по на 200лв заплата, не могат да управляват собствеността, не плащат данъци - а бе провеждат геноцид от всякъде спрямо собствения си народ и продължават да пеят за "патриотизъм" защото така е най-удобно, макар и не най-човешко.
- земледелец
Абе, защо не погледнеш кой прие този проектозакон за промяна на Конституцията и срещу който пиша?На кой казвам,че са предатели? Защо не видиш кой подготвя това предателство, без дори да се опита да направи поне една дискусийка? Ами, не виждаш ли, че те са представители на точно тези които прилагат геноцида спрямо българите-НДСВ,СДС,БСП и другите измекяри,т.е. комунистическата върхушка. Не знаеш ли че тия срещу известен хонорар ще продадат и майките си, какво остава за земята? Какви ги пишеш?
Предпочитал бил немци да го експлоатират пред българи.Аз пък ти казвам,че тия не са българи.Какво им е българското, та те са интернационалисти какъвто и ти се опитваш да бъдеш. Когато дойдат истински българи ,които да ни управляват ,тогава можеш да говориш. Ако не знаеш какво е било,когато начело са били българи погледни само 60 години назад и ще ти се изясни.
Предпочитал бил немци да го експлоатират пред българи.Аз пък ти казвам,че тия не са българи.Какво им е българското, та те са интернационалисти какъвто и ти се опитваш да бъдеш. Когато дойдат истински българи ,които да ни управляват ,тогава можеш да говориш. Ако не знаеш какво е било,когато начело са били българи погледни само 60 години назад и ще ти се изясни.
- stavrev
- Потребител
|
|