начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Помогнете на един мъж да се разведе цивилизовано

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помогнете на един мъж да се разведе цивилизовано

Мнениеот formax » 21 Мар 2012, 18:01

Първо искам да благодаря на всички.Преди 3 месеца съпругата ми заяви че иска развод от мен.Аз я обичам и в името на детето ни я помолих да размисли.Не съм и изневерявал,пия умерено и не правя скандали,веселяк съм и в името на моите любими хора си жертвах и образование и кариера за да им осигуря добро жилище и нищо да не им липсва.Добра съпруга беше докато не се скарах със родителите и тогава започна кошмара.Бях сравнен със вазата в коридора.Понеже работя далеч от дома си в деня когато заминах да работя ми позвъни и ми каза че е пуснала молба за развод в съда.Направо онемях.Аз неисках развод по взаимно съгласие защото си я обичам и неискам детето ми да расте без баща.Имаме голяма къща240кв купена по време на брака като обзавеждането и ел уредите съм ги копувал аз.Неискам да издребнявам защото имам дете и искам да не е свидетел на грозните сцени но не желая съпругата ми да ги ползва защото аз имам съвест и зная по какъв начин съм го постигнал.Съпругата ми ме гони от жилището ни,не ми разрешава да пипам уредите,нежелае да ми върне фамилното име а аз се чуствам омърсен и не желая да носи моето фамилно име.Зная че нежната половина няма да ме подкрепи защото "мъжете са тези които са виновни за всичко".Аз съм виновен за това ,че правих всичко с любов....трябваше да помисля и за себе си.
formax
Нов потребител

Re: Помогнете на един мъж да се разведе цивилизовано

Мнениеот arteglam » 22 Мар 2012, 09:10

Не трябва да се обвиняваш. Понякога жените са си баш виновните :) Въпросите само не разбрах какви са? Дали имаш права над къщата и ел. уредите и какви са те ? Дали можеш да накараш съпругата ти да се откаже от фамилното ти име?
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
arteglam
Младши потребител

Мнениеот formax » 22 Мар 2012, 09:58

Какво да направя за да не носи фамилното ми име?Как да постъпя с уредите и обзавеждането което не заслужава и за което не е положила труд.В момента ми е трудно защото съм далеч от цивилизования свят и новината за подадените документи ми бе съобщена по телефона.
formax
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Мар 2012, 10:08

Брех, че лоши били жените..Човекът от толкоз много любов се скарал с родителите на съпругата си, пък сега ще спорим кой бил крив и кой прав. :roll:
Та, на въпроса, ако имате спорове относно общото имущество - движими и недвижими вещи, както и въобще по въпросите по чл. 51 от СК, делото ще се гледа по общия исков ред. При всички случаи ще Ви е необходим колега адвокат, който да Ви защити интересите.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот marinov » 22 Мар 2012, 10:10

Е, човек ти на форума ли разчиташ да те разведе? Работата си е за адвокат - знаеш какво трябва да направиш! :arrow:
marinov
Потребител

Мнениеот formax » 22 Мар 2012, 15:43

Пределно ми е ясно ,че ще ми трябва адвокат но исках да разбера има ли надежда някаква или да се примиря с мисълта ,че ще съм от групичката на излъганите мъже .
formax
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Мар 2012, 18:39

Мда.. Групичката на излъганите мъже.. :roll: Като Ви чета постовете, забелязвам, че говорите за вещи, за вещи и пак за вещи. Какво ли Ви интересуват чувствата на човека до Вас..!? Потърсете си адвокат и си защитавайте вещите, щом това Ви е желанието, обаче изобщо не сте доказали чувства и загриженост на половинката си, може би тя се чувства излъгана в очакванията си. Така ми изглeждат нещата, съдейки от думите Ви. Вие си знаете най - добре.
Последна промяна nk7702n на 22 Мар 2012, 21:48, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот rama » 22 Мар 2012, 19:13

Няма начин питащият да не е разбрал кои писания са от нежни "половинки" :D
Най-добрият съвет, който може да получите тук е да си упълномощите адвокат.
Особено ако ИМ е подадена непосредствено след отпътуването ви.
rama
Потребител

Мнениеот formax » 23 Мар 2012, 15:07

От обич и от грижа за семейството си съм на ...... си райна за да подсигуря средства за семейството си.Незная как да го нарека това да съобщят ,че са подали молба за развод по телефона.Дори незная какво е писано в тази молба.Явно и аз трябва да си премахна съвеста и да действам.И както винаги има едно голямо НО:имам дете което не искам да се срамува после от мен,имам жена която обичам,а ще стане така ,че взаимно да се заливаме с помия.В момента съм раздвоен -да и оставя ли всичко/което не го заслужава/или да водя гнусна битка за предмети/а не съм и материалист/.Имах среща с адвокат.Наприказва ми какво ще стане в хода на делото.Погнусих се.е............ти законите и морал.Съвестно ми е да и го причиня но явно няма как.
formax
Нов потребител

Мнениеот fbr65 » 23 Мар 2012, 15:27

Не продължавайте в този стил на писане. Унижавате се. По начина Ви на мислене е било въпрос на време да Ви изостави. Колкото и да обичате съпругата си, не го показвайте явно и шумно, а по начин доказващ тихо превъзходство.
fbr65
Потребител

Мнениеот pitasht » 30 Мар 2012, 10:30

Цивилизования развод е резултат от поведението на двамата съпрузи, а не на единия. Обикновено означава отстъпки на които хората не са готови.
Адвокатът може да се опита да ви помири и да ви даде съвети как по-безболезнено да стане, но в залите сме виждали какво ли не и като цяло като чета написаното Вашият развод няма да е лесен.
Все пак нецивилизованият / бурен развод ако това имате предвид/ може и да донесе доста позитиви. така негативните емоции се изливат на момента, не се таят за по-късно и двамата съпрузи много по-силно осъзнават ставащото. Много зависи и от характера ви. Може би ако се опитате да оставите нещата да се случват без да мислите и да ги оценявате ще ви е по-лесно.
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси