начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

търся колега от Стара Загора да поеме дело за 07.02

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

търся колега от Стара Загора да поеме дело за 07.02

Мнениеот pitasht » 16 Яну 2012, 14:14

Спешно търся колега от Старозагорска колегия да му прехвърля дело което е насрочено за 07.02.
Спорът е трудов но има и гражданска част. Нещата не са лесни, така че предпочитам някой с опит в трудовата материя особено командировъчните на шофьори, още повече че видях че СЗРС не е особено благосклонен към такъв вид дела..
Пишете на лични съобщения.
pitasht
Активен потребител

Re: търся колега от Стара Загора да поеме дело за 07.02

Мнениеот lexy21 » 17 Яну 2012, 02:08

pitasht написа:Спешно търся колега от Старозагорска колегия да му прехвърля дело което е насрочено за 07.02.
Спорът е трудов но има и гражданска част. Нещата не са лесни, така че предпочитам някой с опит в трудовата материя особено командировъчните на шофьори, още повече че видях че СЗРС не е особено благосклонен към такъв вид дела..
Пишете на лични съобщения.

Ех, как ме развеселяват такива постове :lol: с "трудов спор, но има и гражданска част" упппппппс :oops: запетайката е моя, ако беше с наказателна част - друго вика :P Пък и то насрочено вече, кой какво искал - отговарял, няма значение :P , ама, ако обичате, да го прехвърля, ако обичате да сте с опит, щото нещата не са лесни :lol:... Пък още повече съдът там не бил благосклонен към такива дела... Ами защо го поемате изначално? Щото съдът ще е виновен? Така де, не е благосклонен към "такъв вид дела" :lol: Абе, луда работа...
П.П. Абе сега чета в друга тема, инициирана от човек, който търси адвокат по ТП в СтЗ, та Вие му искате
личните данни
на адвоката, ако човекът си е намерил вече... Още по-луда работа... :lol:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 17 Яну 2012, 04:01

При тези процесуални възможности( визирам 312, ал.2 и като цяло института на бързото производство) няма поле за изява от "колегата-специалист"( то, добре, че не го искате "печен" :D , както в една съседна тема).

Сега сериозно- ако не се намери ентусиаст ( всеки си има различен аршин, но при възможни обструкции, за каквито има данни... ще се съглася с Лекси), който тръпне в очакване да поеме точно това дело не ви остава друго освен да депозирате молба свободен текст- не мога да се явя поради ... ангажираност? :roll: ( нали е това), като Моля да бъде даден ход на съдопроизводствените действия в моя отсъствие. Поддържам изцяло предявения иск, ведно с направените доказателствени искания.

п.п. :roll: от друга страна... ентусиасти се намират, кой знае.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот аз13 » 17 Яну 2012, 15:38

Посочете за какво точно е делото .
Иначе не става нали разбирате
аз13
Младши потребител

Мнениеот kleines » 17 Яну 2012, 16:12

А що пък трябва да е задължително от Старозагорска, какво значение има от коя колегия не мога да разбера :lol:
kleines
Потребител

Мнениеот Гост. » 17 Яну 2012, 19:19

аз13 написа:Посочете за какво точно е делото .
Иначе не става нали разбирате

:roll: :idea: трудов спор, но с граждански елементи. Да видим( трудовия спор е ясен)- гр. елементи трябва да са сведени до обезщетението по 215 КТ, чл. 86 ЗЗД, като навярно липсва уговорка за размера на пътни, дневни и квартирни пари( при условия и в размери, определени от МС). Спорът ще е интересен ако говорим за международни превози при така очертаната от мен конкретика, заради две относими Наредби ( макар, че вече има Р по реда на чл. 290 ГПК и спор няма, освен ако няма някакви вътрешни правила по реда...)

Та, в този ред на осветляване ако имате наддавателни предложения?( последните седмици все това повтарям, та ако ви трябва председател на комисия :oops: ).

kleines написа:А що пък трябва да е задължително от Старозагорска, какво значение има от коя колегия не мога да разбера :lol:

Е, как защо?- `щото всяко камъче си тежи на мястото. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Яну 2012, 01:28

Аз имам една стара позната от Старозагъската колегия,но пък точно на 07.2.2012г. сме на лов за гъски и диви патици с нея в Старозагъската гора,където ще ги дебнем мнооого фнимателно..но и за други работи требе а внимаваме,оти ако ни изскочи тоя от неку землянка ...спукана ни е работата :P

http://www.vbox7.com/play:dcf5f254d5&start=43
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Яну 2012, 01:39

Особено е интересен момента с магарето...но пък някои казват,че от магарешко ставали най-хубавите суджуци
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Яну 2012, 09:38

А, бе,адвокат може да няма,ама съдия по делото сме осигурили- " бай Минч" :)
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Яну 2012, 09:48

"...Само яденето взимам и оръжие..." :lol:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 19 Яну 2012, 13:01

като игнорирам заядливите намеци мога да кажа напълно сериозно, че дотук смятам че съм свършил работата си добре. Делото беше прекратено обжалвахме и вече имаме насрочване.
не се опитвам да перхвърля нескопосано свършена работа за да си измия ръцете, защото клиентът ми е местен човек а държа на добре изграденото си име.
Депозирал съм и становище по отговора мисля че изчерпах исканията които имах Вярно че адвокатът ще се явява по делото и няма да има възможност да измисли нещо ново по делото, но аз и не искам това от него. Нужен ми е за заседанието и евентуално за още едно заседание.
има доста работа да се върши ще има поне сивдители- спорде мен са излишни но съдията ще предпочете да ги слуша, като виждам становищата на двете страни, засега има 1 експертиза но съм искал още 2, така че действащите адвокати могат да разберат че с писмо до съда че съм ангажиран или нещо друго няма да си реша проблема и ми трябва адвокат.
Проблемът ескалира защото междувременно ще се наложи ново дело между същите страни за незаконно уволнение, а аз нямам никаква възможност да пътувам по здравословни причини, което не виждам да се промени до края на делото. Предпочитам да е Стара Загора или региона първо защото така ще му е по-лесно за заседанията и втора заради това, че камъкът си тежи на мястото, както сте казали.
Нали не намирате за логично да търся адвокат от Благоевград или Русе? за дело с цена на иска до 2000 лева.
а и последно: ще пратя всички сканирани документи по делото да се запознае колегата и сам да реши дали да го поеме, така че не виждам много смешно в предложението освен ако просто след празниците не мислите че постът е шега.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот frontmen » 15 Мар 2012, 12:06

Е какво става сега, няма ли развитие тая тема, намери ли се адвокат, какъв е казуса, какви са становищата на страните? Или pitasht-ия си свърши работата и темата замря.
frontmen
Потребител

Мнениеот pitasht » 19 Мар 2012, 19:33

ами страните се споразумяха. Колегата щеше да ме улесни ама друг път може пак да се наложи.
pitasht
Активен потребител

Назад към Трудово право