Спешно търся колега от Старозагорска колегия да му прехвърля дело което е насрочено за 07.02.
Спорът е трудов но има и гражданска част. Нещата не са лесни, така че предпочитам някой с опит в трудовата материя особено командировъчните на шофьори, още повече че видях че СЗРС не е особено благосклонен към такъв вид дела..
Пишете на лични съобщения.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 14:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
търся колега от Стара Загора да поеме дело за 07.02
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: търся колега от Стара Загора да поеме дело за 07.02
pitasht написа:Спешно търся колега от Старозагорска колегия да му прехвърля дело което е насрочено за 07.02.
Спорът е трудов но има и гражданска част. Нещата не са лесни, така че предпочитам някой с опит в трудовата материя особено командировъчните на шофьори, още повече че видях че СЗРС не е особено благосклонен към такъв вид дела..
Пишете на лични съобщения.
Ех, как ме развеселяват такива постове с "трудов спор, но има и гражданска част" упппппппс запетайката е моя, ако беше с наказателна част - друго вика Пък и то насрочено вече, кой какво искал - отговарял, няма значение , ама, ако обичате, да го прехвърля, ако обичате да сте с опит, щото нещата не са лесни ... Пък още повече съдът там не бил благосклонен към такива дела... Ами защо го поемате изначално? Щото съдът ще е виновен? Така де, не е благосклонен към "такъв вид дела" Абе, луда работа...
П.П. Абе сега чета в друга тема, инициирана от човек, който търси адвокат по ТП в СтЗ, та Вие му искате
на адвоката, ако човекът си е намерил вече... Още по-луда работа...личните данни
-
lexy21 - Активен потребител
При тези процесуални възможности( визирам 312, ал.2 и като цяло института на бързото производство) няма поле за изява от "колегата-специалист"( то, добре, че не го искате "печен" , както в една съседна тема).
Сега сериозно- ако не се намери ентусиаст ( всеки си има различен аршин, но при възможни обструкции, за каквито има данни... ще се съглася с Лекси), който тръпне в очакване да поеме точно това дело не ви остава друго освен да депозирате молба свободен текст- не мога да се явя поради ... ангажираност? ( нали е това), като Моля да бъде даден ход на съдопроизводствените действия в моя отсъствие. Поддържам изцяло предявения иск, ведно с направените доказателствени искания.
п.п. от друга страна... ентусиасти се намират, кой знае.
Сега сериозно- ако не се намери ентусиаст ( всеки си има различен аршин, но при възможни обструкции, за каквито има данни... ще се съглася с Лекси), който тръпне в очакване да поеме точно това дело не ви остава друго освен да депозирате молба свободен текст- не мога да се явя поради ... ангажираност? ( нали е това), като Моля да бъде даден ход на съдопроизводствените действия в моя отсъствие. Поддържам изцяло предявения иск, ведно с направените доказателствени искания.
п.п. от друга страна... ентусиасти се намират, кой знае.
- Гост.
- Старши потребител
Посочете за какво точно е делото .
Иначе не става нали разбирате
- аз13
- Младши потребител
А що пък трябва да е задължително от Старозагорска, какво значение има от коя колегия не мога да разбера
- kleines
- Потребител
аз13 написа:Посочете за какво точно е делото .
трудов спор, но с граждански елементи. Да видим( трудовия спор е ясен)- гр. елементи трябва да са сведени до обезщетението по 215 КТ, чл. 86 ЗЗД, като навярно липсва уговорка за размера на пътни, дневни и квартирни пари( при условия и в размери, определени от МС). Спорът ще е интересен ако говорим за международни превози при така очертаната от мен конкретика, заради две относими Наредби ( макар, че вече има Р по реда на чл. 290 ГПК и спор няма, освен ако няма някакви вътрешни правила по реда...)
Та, в този ред на осветляване ако имате наддавателни предложения?( последните седмици все това повтарям, та ако ви трябва председател на комисия ).
kleines написа:А що пък трябва да е задължително от Старозагорска, какво значение има от коя колегия не мога да разбера
Е, как защо?- `щото всяко камъче си тежи на мястото.
- Гост.
- Старши потребител
Аз имам една стара позната от Старозагъската колегия,но пък точно на 07.2.2012г. сме на лов за гъски и диви патици с нея в Старозагъската гора,където ще ги дебнем мнооого фнимателно..но и за други работи требе а внимаваме,оти ако ни изскочи тоя от неку землянка ...спукана ни е работата
http://www.vbox7.com/play:dcf5f254d5&start=43
http://www.vbox7.com/play:dcf5f254d5&start=43
- svettoslav
- Активен потребител
Особено е интересен момента с магарето...но пък някои казват,че от магарешко ставали най-хубавите суджуци
- svettoslav
- Активен потребител
А, бе,адвокат може да няма,ама съдия по делото сме осигурили- " бай Минч"
- svettoslav
- Активен потребител
"...Само яденето взимам и оръжие..."
- svettoslav
- Активен потребител
като игнорирам заядливите намеци мога да кажа напълно сериозно, че дотук смятам че съм свършил работата си добре. Делото беше прекратено обжалвахме и вече имаме насрочване.
не се опитвам да перхвърля нескопосано свършена работа за да си измия ръцете, защото клиентът ми е местен човек а държа на добре изграденото си име.
Депозирал съм и становище по отговора мисля че изчерпах исканията които имах Вярно че адвокатът ще се явява по делото и няма да има възможност да измисли нещо ново по делото, но аз и не искам това от него. Нужен ми е за заседанието и евентуално за още едно заседание.
има доста работа да се върши ще има поне сивдители- спорде мен са излишни но съдията ще предпочете да ги слуша, като виждам становищата на двете страни, засега има 1 експертиза но съм искал още 2, така че действащите адвокати могат да разберат че с писмо до съда че съм ангажиран или нещо друго няма да си реша проблема и ми трябва адвокат.
Проблемът ескалира защото междувременно ще се наложи ново дело между същите страни за незаконно уволнение, а аз нямам никаква възможност да пътувам по здравословни причини, което не виждам да се промени до края на делото. Предпочитам да е Стара Загора или региона първо защото така ще му е по-лесно за заседанията и втора заради това, че камъкът си тежи на мястото, както сте казали.
Нали не намирате за логично да търся адвокат от Благоевград или Русе? за дело с цена на иска до 2000 лева.
а и последно: ще пратя всички сканирани документи по делото да се запознае колегата и сам да реши дали да го поеме, така че не виждам много смешно в предложението освен ако просто след празниците не мислите че постът е шега.
не се опитвам да перхвърля нескопосано свършена работа за да си измия ръцете, защото клиентът ми е местен човек а държа на добре изграденото си име.
Депозирал съм и становище по отговора мисля че изчерпах исканията които имах Вярно че адвокатът ще се явява по делото и няма да има възможност да измисли нещо ново по делото, но аз и не искам това от него. Нужен ми е за заседанието и евентуално за още едно заседание.
има доста работа да се върши ще има поне сивдители- спорде мен са излишни но съдията ще предпочете да ги слуша, като виждам становищата на двете страни, засега има 1 експертиза но съм искал още 2, така че действащите адвокати могат да разберат че с писмо до съда че съм ангажиран или нещо друго няма да си реша проблема и ми трябва адвокат.
Проблемът ескалира защото междувременно ще се наложи ново дело между същите страни за незаконно уволнение, а аз нямам никаква възможност да пътувам по здравословни причини, което не виждам да се промени до края на делото. Предпочитам да е Стара Загора или региона първо защото така ще му е по-лесно за заседанията и втора заради това, че камъкът си тежи на мястото, както сте казали.
Нали не намирате за логично да търся адвокат от Благоевград или Русе? за дело с цена на иска до 2000 лева.
а и последно: ще пратя всички сканирани документи по делото да се запознае колегата и сам да реши дали да го поеме, така че не виждам много смешно в предложението освен ако просто след празниците не мислите че постът е шега.
- pitasht
- Активен потребител
Е какво става сега, няма ли развитие тая тема, намери ли се адвокат, какъв е казуса, какви са становищата на страните? Или pitasht-ия си свърши работата и темата замря.
- frontmen
- Потребител
ами страните се споразумяха. Колегата щеше да ме улесни ама друг път може пак да се наложи.
- pitasht
- Активен потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|